Γλώσσα:
Home arrow Τομείς δράσης arrow Λατινική Αμερική και Καραϊβική
Λατινική Αμερική και Καραϊβική
Εκδήλωση την Κυριακή 7/2: Η Κουβανική Επανάσταση και τα επιτεύγματά της ζωντανά και επίκαιρα σήμερα

Η Κουβανική Επανάσταση και τα επιτεύγματά της ζωντανά και επίκαιρα σήμερα - YouTube

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης

διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση

για τα 62 χρόνια της Σοσιαλιστικής Κούβας

την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου στις 7 μ.μ., με θέμα:

 

Η ΚΟΥΒΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΗΣ

ΖΩΝΤΑΝΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Διαβάστε περισσότερα...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ προς τιμή της κουβανικής μπριγάδας

Ο Κώστας Αγγελής, ο Φώτης Κώτσης, ο Κ.Ε. και ο Α.Σ. προσφέρουν στην Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) 70,- ευρώ προς τιμή της κουβανικής μπριγάδας γιατρών και υγειονομικού προσωπικού Χένρι Ριβ για τη διεθνιστική αλληλεγγύη των Κουβανών στην πανδημία του κορονοϊού σε όλη τη γη. Η εν λόγω μπριγάδα δημιουργήθηκε από τον Κομαντάντε Φιδέλ Κάστρο το 2005 και έκτοτε έχουν μετάσχει σε εκατοντάδες αποστολές σε κάθε γωνιά της γης. Τώρα, 3.700 γιατροί και νοσηλευτές μετέχουν σε 38 μπριγάδες σε 35 χώρες του κόσμου στην καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού, σώζοντας χιλιάδες ζωές. Κάνουν πράξη αυτό που ο Φιδέλ είχε πει ότι ο κουβανικός λαός θα μοιράζεται τα πάντα κι ό,τι δεν του περισσεύει με όλους τους λαούς στη γη! Διδάσκουν σε όλους τους λαούς του κόσμου τι σημαίνει στην πράξη ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!

 

Στηρίζουμε το αίτημα του εργατικού-λαϊκού κινήματος να δοθεί το Νόμπελ Ειρήνης στην μπριγάδα των κουβανών διεθνιστών «Χένρι Ριβ» για τη βοήθεια στους λαούς, σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Διαβάστε περισσότερα...
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ!

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταγγέλλει το Δήμο της Αθήνας και το Δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη για την πρόσκληση της μαριονέτας των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χουάν Γουαϊδό να μιλήσει στα πλαίσια του λεγόμενου Δημοκρατικού Φόρουμ της Αθήνας, που διεξάγεται διαδικτυακά αυτές τις μέρες. Το Φόρουμ διοργανώνεται από το Ίδρυμα για τη Δημοκρατία και τον Πολιτισμό, με τη συνεργασία των εφημερίδων Νιου Γιορκ Τάιμς και Καθημερινή, το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τη Δημοκρατία, το Ίδρυμα Κόφι Άναν και το Δήμο Αθηναίων.

 

Ανάμεσα σε άλλους, στη συζήτηση θα συμμετάσχουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Γενική Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο Πρόεδρος της Microsoft WW και το «χαϊδεμένο παιδί» της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, Χουάν Γουαϊδό. Ο Γουαϊδό, που αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας το Γενάρη του 2019, δεν σταμάτησε από τότε να προωθεί τα σχέδια των ΗΠΑ και της ΕΕ για τη βίαιη ανατροπή του εκλεγμένου προέδρου της χώρας Νικολάς Μαδούρο. Ο Γουαϊδό προσκλήθηκε σαν πρόεδρος της Βουλής της Βενεζουέλας, ενώ τον έχει αποκηρύξει το μεγαλύτερο μέρος των βουλευτών που τον στήριζαν και έχουν προχωρήσει στην εκλογή άλλου προέδρου, που δεν αναγνωρίζεται από τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Διαβάστε περισσότερα...
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ!

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταδικάζει με αγανάκτηση την απόπειρα εισβολής παραστρατιωτικών μισθοφόρων από το έδαφος της Κολομβίας στη Βενεζουέλα, προκειμένου να προβούν σε μια σειρά δολιοφθορές, σε μια ακόμη προσπάθεια να βοηθήσουν στην ανατροπή της εκλεγμένης κυβέρνησης της χώρας.

 

Η απόπειρα αυτή εντάσσεται στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ, που με την πλήρη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αντιδραστικών λατινοαμερικάνικων κυβερνήσεων, με πρώτη και καλύτερη την ακροδεξιά κυβέρνηση του Ιβάν Ντούκε της Κολομβίας, να ανατρέψουν την κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο, ώστε να βάλουν στο χέρι τις πλούσιες πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας.   

Διαβάστε περισσότερα...
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, το Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας Γαλατσίου και η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) σας προσκαλούμε την Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου στις 6.30 μ.μ. σε εκδήλωση – συζήτηση στην έδρα του Στεκιού, Αρτέμιδος 8, Παλιό Τέρμα, Γαλάτσι με θέμα:

 

Οι εξελίξεις και οι αγώνες των λαών στη Λατινική Αμερική. Η ταξική πάλη και τα δικαιώματα των εργαζόμενων, η διεθνιστική μας αλληλεγγύη ασπίδα ενάντια  στην επίθεση του κεφαλαίου.

 

Θα μιλήσουν η Δέσποινα Μάρκου, πρόεδρος της ΕΕΔΔΑ, και εκπρόσωπος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας.

Εκφράζουμε την πιο πλατιά διεθνιστική αλληλεγγύη των εργαζόμενων της χώρας μας σε όλους τους λαούς της γης που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους, για συνδικαλιστικές, δημοκρατικές ελευθερίες, για ένα κόσμο χωρίς πολέμους, προσφυγιά, πείνα και εξαθλίωση.

Γιατί τα προβλήματα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων των φοιτητών, των αγροτών, στη Χιλή, στη Βενεζουέλα, στο Μεξικό, στην Κολομβία, σε όλη τη Λατινική Αμερική, είναι κοινά με τα δικά μας, όπως κοινός είναι και ο εχθρός μας, ο καπιταλισμός.

Διαβάστε περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 Επόμενα > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 9 από 52

Η ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΕΔΔΑ ΣΤΗ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ

Διαβάστε εδώ