Γλώσσα:
Home arrow Τομείς δράσης arrow Μέση Ανατολή, Αραβικός Κόσμος
Μέση Ανατολή, Αραβικός Κόσμος
ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΥΠΟΔΙΚΟ!

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) χαιρετίζει την απόφαση της επικεφαλής εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης, Φάτου Μπενσούντα, να ξεκινήσει έρευνα για τα εγκλήματα πολέμου των ισραηλινών αρχών κατά της ανθρωπότητας και σε βάρος των Παλαιστινίων της Δυτικής Όχθης και της Λωρίδας της Γάζας με αφορμή τις δολοφονικές βομβιστικές επιθέσεις ενάντια στις περιοχές αυτές το 2014.

Η εξέλιξη αυτή, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε την έντονη αντίδραση και αγανάκτηση των ισραηλινών αρχών κατοχής και είχε απορριφθεί από τις ΗΠΑ, ενώ από τη μεριά της, η Παλαιστινιακή Αρχή δήλωσε ικανοποιημένη.

Έχει κάθε δικαίωμα η Παλαιστινιακή Αρχή να αισθάνεται ικανοποίηση. Ακόμα και αυτή η αργοπορημένη απόφαση, την κατάληξη της οποίας κανείς δεν γνωρίζει, είναι πολύ σημαντική για τον παλαιστινιακό λαό αφού, έστω και λεκτικά, καταδικάζει τη βαρβαρότητα του στρατοκρατικού Ισραήλ ενάντια σε έναν άοπλο λαό που αγωνίζεται για τα δίκια του οπλισμένος με πέτρες.

Διαβάστε περισσότερα...
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταδικάζει απερίφραστα στον ελληνικό λαό τους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ στη Συρία, που είχαν ως αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς. Ταυτόχρονα, εκφράζει την αμέριστη διεθνιστική της αλληλεγγύη και συμπαράσταση στο δοκιμαζόμενο συριακό λαό.

 

Αποκαλύπτεται γι’ ακόμη μια φορά ο δολοφονικός ρόλος των ΗΠΑ κατά των λαών και καταρρίπτονται οι όποιες αυταπάτες του προηγούμενου διαστήματος σχετικά με τη δήθεν προοδευτικότητα της νέας προεδρίας.

 

Γίνεται φανερό πως οι βομβαρδισμοί στη Συρία πραγματοποιούνται σε μια περίοδο που κλιμακώνονται οι ανταγωνισμοί και η επιθετικότητα των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και του Περσικού Κόλπου, με στόχο το Ιράν και τη Ρωσία. Το φιτίλι του πολέμου είναι αναμμένο, και για τους λαούς της περιοχής προοιωνίζονται θανάσιμοι κίνδυνοι.

Διαβάστε περισσότερα...
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας ενάντια στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό.

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη βάρβαρη επιθετική πολιτική των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας ενάντια στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό.

 

Η βαρβαρότητα αυτή είχε σαν αποτέλεσμα ακόμα μια δολοφονία ενός 13χρονου Παλαιστίνιου και τον τραυματισμό άλλων τεσσάρων, το «λάθος» των οποίων ήταν ότι συμμετείχαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη δημιουργία εβραϊκού εποικισμού κοντά στο χωριό τους, Μπουγκαΐρ, κοντά στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης.  

 

Ποιο ήταν, όμως, το λάθος που έκαναν οι τέσσερις Παλαιστίνιοι του καταυλισμού Καλαντίγια, που τραυματίστηκαν από ισραηλινούς ασφαλίτες οι οποίοι, ντυμένοι με πολιτικά, εισέβαλαν στον καταυλισμό τις αμέσως επόμενες μέρες; 

 

Κανείς δεν μπορεί πια να κλείνει τα μάτια μπροστά σ’ αυτή την πολιτική, που καθημερινά εξαχρειώνεται με τη στήριξη των ΗΠΑ, την αδιαφορία της ΕΕ και την «αφωνία» του ΟΗΕ.

Διαβάστε περισσότερα...
29 Νοέμβρη Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης, που τιμάται κάθε χρόνο στις 29 Νοέμβρη από όλους τους αντιιμπεριαλιστές της γης, χαιρετίζει, για ακόμη μια φορά, τον ανειρήνευτο αγώνα του παλαιστινιακού λαού για μια πατρίδα ελεύθερη, ανεξάρτητη, κυρίαρχη, στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα του κράτους του την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

 

Η φετινή επέτειος βρίσκει τον παλαιστινιακό λαό σε δεινότερη θέση από κάθε άλλη φορά, εξαιτίας της ιμπεριαλιστικής πολιτικής των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, που εφαρμόζεται παγκόσμια πάντα με θύματα τους λαούς της γης και μοναδικούς κερδισμένους τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους.

Διαβάστε περισσότερα...
Συλλυπητήριά για το θάνατο του Σαέμπ Ερεκάτ

Προς τον Πρέσβη του Κράτους της Παλαιστίνης

κ. Μαρουάν Τουμπάσι

Αθήνα

 

 

Αθήνα, 11 Νοέμβρη 2020

 

 

Κύριε Πρέσβη,

 

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) σας στέλνει τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά του Προεδρείου και των μελών της για το θάνατο του Γραμματέα της Εκτελεστικής Επιτροπής της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, Σαέμπ Ερεκάτ.

 

Διαβάστε περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενα > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 9 από 94

ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Διαβάστε εδώΠρόγραμμα "ΑΝΑΔΟΧΗΣ" παιδιών από την Παλαιστίνη