Γλώσσα:
Home arrow Τελευταία νέα
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ της απαράδεκτης ανακοίνωσης κατά της Κούβας

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταγγέλλει και καταδικάζει με αγανάκτηση την ελληνική κυβέρνηση που, μαζί με μια σειρά άλλες αντιδραστικές κυβερνήσεις από διάφορα μέρη του κόσμου, υπέγραψε την απαράδεκτη ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατά της Κούβας, κατηγορώντας την για «μαζικές συλλήψεις» και απαιτώντας «πλήρη αποκατάσταση της πρόσβασης στο διαδίκτυο».

 

Συνεχίζοντας την επίθεσή τους ενάντια στην κυβέρνηση και το λαό της Κούβας, που μέχρι τώρα περιλαμβάνει από υποκίνηση και οργάνωση προβοκατόρικων συγκεντρώσεων και βανδαλισμών από ομάδες πληρωμένων «αντιφρονούντων», μέχρι νέες κυρώσεις κατά κουβανών αξιωματούχων, οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσπαθούν να πετύχουν ό,τι δεν κατάφεραν μέχρι σήμερα με το σκληρό οικονομικό, εμπορικό και χρηματοπιστωτικό αποκλεισμό: να ανατρέψουν την κυβέρνηση της Κούβας και να εγκαταστήσουν στη χώρα μια κυβέρνηση της αρεσκείας τους.

Διαβάστε περισσότερα...
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταγγέλλει τη νέα κυβέρνηση του Ισραήλ με πρωθυπουργό τον Ναφτάλι Μπένετ που, βαδίζοντας στα βήματα του προκατόχου του, δείχνει ότι η αλλαγή της ηγεσίας της χώρας καμία απολύτως αλλαγή δεν φέρνει στην εφαρμοζόμενη πολιτική της, η οποία παραμένει το ίδιο ανάλγητη, επεκτατική, καταπιεστική απέναντι στον παλαιστινιακό λαό. Αντίθετα μάλιστα, βήμα-βήμα προχωρά σε κινήσεις που δείχνουν ότι έχει κατά νου ακόμα και τη χρησιμοποίηση θρησκευτικών μνημείων και τόπων προκειμένου να πετύχει τους διαχρονικούς στόχους όλων των μέχρι σήμερα ισραηλινών κυβερνήσεων.

 

Συγκεκριμένα, λίγες μέρες πριν τη μουσουλμανική Γιορτή της Θυσίας, ισραηλινές αστυνομικές αρχές απώθησαν εκατοντάδες Παλαιστίνιους προσκυνητές, που είχαν πάει να τιμήσουν την επέτειο της προ αιώνων καταστροφής των δύο ναών του Σολομώντα, εκεί όπου αργότερα χτίστηκε το ισλαμικό τέμενος Αλ Άκσα (που οι Εβραίοι αποκαλούν Όρος του Ναού). Στις 18 Ιουλίου, όμως, οι 1.300 Εβραίοι άποικοι που επισκέφτηκαν την αυλή του τεμένους, διευκολύνθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις. Κι αυτό παρόλο που απαγορεύεται η προσευχή Εβραίων στο συγκεκριμένο χώρο, βάσει της συμφωνίας που έχουν υπογράψει με την Ιορδανία, η οποία έχει αναλάβει εδώ και δεκαετίες την κηδεμονία των ιερών μνημείων και τόπων στην κατεχόμενη πόλη.

Διαβάστε περισσότερα...
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ προβοκάτσιας της κυβέρνησης των ΗΠΑ σε στενή συνεργασία με την κουβανο-αμερικανική μαφία

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταγγέλλει και καταδικάζει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την πρόσφατη προβοκάτσια που ενορχηστρώθηκε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ σε στενή συνεργασία με την κουβανο-αμερικανική μαφία και εκτελέστηκε από μικρές ομάδες αντεπαναστατών που ζουν μέσα στην Κούβα και χρηματοδοτούνται από τις ΗΠΑ.

 

Τα προεόρτια αυτής της προβοκάτσιας είχαν ξεκινήσει εδώ και καιρό με μικροσυγκεντρώσεις έξω από υπουργεία και με τα ίδια συνθήματα περί «ελευθερίας», «δημοκρατίας», «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και –άκουσον-άκουσον!- για την αντιμετώπιση της πανδημίας, που μεγαλοποιούνταν από ΜΜΕ, μέσα κοινωνικής δικτύωσης κλπ. στην υπηρεσία του ιμπεριαλισμού. Αυτή τη φορά, η προβοκάτσια ξεπέρασε εύκολα τα σύνορα της Κούβας και ακόμα και τα ΜΜΕ της χώρας μας, που δεν απασχολούνται ιδιαίτερα με την κατάσταση σ’ αυτή τη χώρα της Καραϊβικής, έσπευσαν να παρουσιάσουν τις παραποιημένες, όπως φάνηκε στη συνέχεια, εικόνες από τους δρόμους της Κούβας.

Διαβάστε περισσότερα...
Διεθνής Αλλληλεγγύη, Τεύχος Απριλίου Νο 84
Διαβάστε περισσότερα...
Ένταση της καταστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες

 Το νέο σύμφωνο για τη μετανάστευση και το άσυλο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με χρονοδιάγραμμα σε επίπεδο τριμήνου ανά έτος ως το 2023 το αργότερο, ενισχύει την καταστολή στα σύνορα, εντείνει τις απελάσεις, θεσμοθετεί συντονιστή επιστροφών και νέα επιχειρησιακή στρατηγική, τροποποίηση του κανονισμού Eurodac (για τα δεδομένα που συλλέγονται), ενίσχυση της FRONTEX, αξιόπιστο σύστημα ετοιμότητας και αντίδρασης σε περίπτωση κρίσεων, νομοθεσία για την αντιμετώπιση καταστάσεων κρίσης (όπως τις ονομάζουν) και ανωτέρας βίας, με την οποία θα καταργείται μέχρι και η Οδηγία για προσωρινή προστασία, πρόβλεψη ενίσχυσης των ΜΚΟ κ.α. Το νέο σύμφωνο αφήνει άθικτο τον «Κανονισμό του Δουβλίνου» και ενισχύει ουσιαστικά την πολιτική του εγκλωβισμού και της καταστολής, ενώ ονομάζει «αλληλεγγύη» το διαμοιρασμό της καταστολής και των απελάσεων.

Διαβάστε περισσότερα...