Γλώσσα:
PHP  
PHP  
Home arrow Τελευταία νέα arrow ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ!

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ!

 

 Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) εκφράζει την αμέριστη υποστήριξή της στον αγώνα του κουβανικού λαού και της κυβέρνησής του ενάντια στον οικονομικό, εμπορικό και χρηματοπιστωτικό αποκλεισμό που έχουν επιβάλει στην Κούβα οι ΗΠΑ εδώ και σχεδόν 65 χρόνια. Ένας αποκλεισμός που τα τελευταία χρόνια γίνεται συνεχώς όλο και πιο σκληρός και δημιουργεί τεράστια εμπόδια στην ανάπτυξη της χώρας και στην καθημερινή ζωή του κουβανικού λαού.

Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια η οικονομική κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Η κυβέρνηση Τραμπ επέβαλε 243 νέα, ακόμα πιο σκληρά μέτρα σε βάρος της Κούβας, που προστέθηκαν στον αποκλεισμό, ενώ λίγο πριν παραδώσει τη διακυβέρνηση της χώρας του στη νέα κυβέρνηση, ο Τραμπ συμπεριέλαβε την Κούβα στη λίστα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ με τις χώρες που στηρίζουν δήθεν την τρομοκρατία. Τα μέτρα αυτά εφαρμόζονται από τη σημερινή κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν. Σε αυτό το πλαίσιο, επιβλήθηκαν κυρώσεις και δέχτηκαν πιέσεις πάνω από 92 Τράπεζες και χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί που είχαν συναλλαγές με την Κούβα.

 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

Κόπηκαν, επομένως, τα δάνεια που έπαιρνε η Κούβα, τα εμβάσματα των Κουβανών που ζουν στο εξωτερικό σε συγγενείς τους, μειώθηκαν στο ελάχιστο οι εξαγωγές κουβανικών προϊόντων, μαζί με τις μεγάλες δυσκολίες και τους περιορισμούς που προκάλεσε η πανδημία του COVID-19. Οι απειλές, οι πιέσεις και τα μέτρα ενάντια σε χώρες που είχαν συμφωνίες με την Κούβα για την προμήθεια καυσίμων έγιναν ακόμα πιο ασφυκτικές.

Με αυτά τα μέτρα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ προσπαθεί να στραγγαλίσει οικονομικά τον κουβανικό λαό, να τον στρέψει ενάντια στην Επανάσταση, να δείξει ότι η κουβανική κυβέρνηση ευθύνεται για τη δύσκολη καθημερινή ζωή και τις ελλείψεις που παρουσιάζονται σε μια σειρά τρόφιμα, σε ηλεκτρική ενέργεια, σε καύσιμα, και να πετύχει, έτσι, το διακηρυγμένο στόχο της, την ανατροπή του σοσιαλισμού.

Ο κουβανικός λαός χρειάζεται σήμερα περισσότερο από ποτέ την αλληλεγγύη όλων των λαών για να μπορέσει να συνεχίσει στο δρόμο που διάλεξε εδώ και 65 χρόνια. Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) στέκεται δίπλα του στο δίκαιο αγώνα του και απαιτεί την άμεση και χωρίς όρους άρση του αποκλεισμού και τη διαγραφή της Κούβας από την απαράδεκτη λίστα των χωρών που στηρίζουν την τρομοκρατία.

Αθήνα, 28 Μάη 2024