Γλώσσα:
PHP  
PHP  
Home arrow Τελευταία νέα arrow Η ΕΕΔΔΑ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΛΑΜΠΡΑΚΗ

Η ΕΕΔΔΑ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΛΑΜΠΡΑΚΗ

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) εκφράζει τη θλίψη της για το θάνατο του συναγωνιστή Γιώργου Λαμπράκη, ο οποίος «έφυγε» σήμερα, 22 Μάη, ακριβώς την ίδια ημερομηνία με τον πατέρα του, Γρηγόρη Λαμπράκη, βαλκανιονίκη, αγωνιστή της Ειρήνης και βουλευτή της ΕΔΑ.

Ο Γιώργος Λαμπράκης ήταν αγωνιστής του αντιπολεμικού-αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου και αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ, πρωτοπόρος στο συνδικαλιστικό κίνημα, πάντα στο πλευρό των λαϊκών ανθρώπων, πάντα για τα δίκια της εργατικής τάξης.

Όποιος συμμετείχε στις Μαραθώνιες Πορείες Ειρήνης, τον θυμάται να πορεύεται μπροστάρης, ακάματος, αλύγιστος, γελαστός. Εμείς που συνεργαστήκαμε μαζί του σε διάφορες φάσεις της δράσης μας, τον εκτιμήσαμε για την ολύμπια ηρεμία του, την ασίγαστη αισιοδοξία του, την πίστη του για την τελική νίκη των λαών της γης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Γιώργος Λαμπράκης, όπως και όλοι οι έντιμοι αγωνιστές της ζωής, δεν πέθανε. Δεν θα πεθάνει ποτέ. Το όνομα και η μορφή του θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη μας και το όνομά του ανεξίτηλα γραμμένο στον κατάλογο των αγωνιστών για τα δίκια της παγκόσμιας εργατικής τάξης.

Η ΕΕΔΔΑ εκφράζει τα πιο θερμά συλλυπητήριά της στη συναγωνίστρια Δέσποινα, σύντροφό του στη ζωή και στους αγώνες, στα παιδιά και στα εγγόνια του, καθώς και στην ΕΕΔΥΕ.

Συναγωνιστή Γιώργο, η ΕΕΔΔΑ σε αποχαιρετά και σε διαβεβαιώνει ότι οι αγώνες σου για την Ειρήνη και το Δίκιο θα δικαιωθούν. Θα φροντίσουμε εμείς και οι ερχόμενες γενιές γι’ αυτό.

 

Αθήνα, 22 Μάη 2024