Γλώσσα:
PHP  
PHP  
Home arrow Τελευταία νέα arrow Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ!

 

Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ!

 Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) τιμά την Εργατική Πρωτομαγιά και καλεί σε μαζική, αγωνιστική συμμετοχή στη συγκέντρωση των ταξικών σωματείων και φορέων στο Σύνταγμα, την Τετάρτη 1 Μάη, στις 10.30 το πρωί.

 

Καταγγέλλουμε την απόφαση της κυβέρνησης να μεταθέσει το γιορτασμό της Πρωτομαγιάς και την προειδοποιούμε ότι η προσπάθειά της να εμφανίσει την ημέρα αυτή σαν αργία θα πέσει στο κενό. Οι εργαζόμενοι σε ολόκληρη τη χώρα τιμούν την Εργατική Πρωτομαγιά και θα το αποδείξουν με τη μαζική τους παρουσία στις κατά τόπους εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για όλους εκείνους που θυσιάστηκαν παλεύοντας για τα εργασιακά και άλλα ανθρώπινα δικαιώματα την Τετάρτη, 1η Μάη. Καμία άλλη μέρα!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η μαζική συμμετοχή όλων στο γιορτασμό αυτής της ημέρας αποτελεί προτεραιότητα, πολύ περισσότερο επειδή φέτος συμπληρώνονται 75 χρόνια από την ίδρυση του λαομίσητου ιμπεριαλιστικού οργανισμού, του ΝΑΤΟ, αλλά και επειδή δυο πόλεμοι βρίσκονται σε εξέλιξη στη γειτονιά μας με ορατό το ενδεχόμενο να γενικευτούν.

 

Γι’ αυτό το δυσοίωνο ενδεχόμενο τεράστια ευθύνη έχουν όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις που έχουν επιλέξει να δέσουν τη χώρα και το λαό μας στο άρμα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ επιμένοντας να βάζουν τα κέρδη των μονοπωλίων πάνω από τις ζωές μας. Που έχουν «σπείρει» αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις από άκρη σε άκρη της χώρας μας μετατρέποντας τον ελληνικό λαό σε υποψήφιο θύμα ενδεχόμενων αντιποίνων. Που συμμετέχουν σε κάθε ιμπεριαλιστική σύρραξη με αποστολές ελλήνων στρατιωτών έξω από τα σύνορα της χώρας, παραβιάζοντας το σύνταγμα κάθε φορά που πρέπει να εξυπηρετήσουν τις «αξίες» του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. 

 

Υποκριτικά θρηνούν για τα εκατομμύρια θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων αλλά ξοδεύουν δισεκατομμύρια για το αιματοκύλισμά τους και υψώνουν τείχη απροσπέλαστα για να εμποδίσουν τους ξεριζωμένους να βρουν καταφύγιο και προστασία. Την ίδια ώρα διατείνονται ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα δεν επιτρέπει την ουσιαστική αύξηση μισθών και συντάξεων, τη στιγμή που ο πληθωρισμός καλπάζει. Δηλώνουν κατηγορηματικά ότι δεν μπορούν να βάλουν τέλος στην ανεξέλεγκτη ακρίβεια στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, γιατί «δεν είμαστε Σοβιετία». Παραδίδουν Υγεία και Παιδεία σε ιδιώτες μετατρέποντάς τις σε πανάκριβα αγαθά για τα λαϊκά νοικοκυριά. Σπαταλούν εκατομμύρια για τη δημιουργία βιομηχανικών μονάδων και άλλα τόσα για την καταστροφή τους δημιουργώντας ένα φαύλο κύκλο ανεργίας και φτώχειας.

 

Στα λόγια καταδικάζουν το φασισμό αλλά στην πράξη συντηρούν άρρηκτους δεσμούς μαζί του με υπόγειες συνεννοήσεις και φανερές συνεργασίες, κοινές γιορτές και φωτογραφίσεις. Όμως, η εργατική τάξη έχει και μνήμη και κρίση. Θα τους καταδικάσει και θα τους βάλει όλους στο «χρονοντούλαπο της ιστορίας» μια για πάντα. Ο γιορτασμός της 1ης Μάη είναι μια ακόμα ευκαιρία για σύγκρουση με τα συμφέροντα που τσακίζουν τις ζωές μας.

 

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά

Ημέρα ανειρήνευτης πάλης της Παγκόσμιας Εργατικής Τάξης

 

                                                                               Αθήνα, 24 Απρίλη 2024