Γλώσσα:
PHP  
PHP  
Home arrow Τελευταία νέα arrow Ζήτω η 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης!

Ζήτω η 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης!

 Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καλεί τα μέλη και τους φίλους της στην 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης την Κυριακή 21 Απρίλη, που θα ξεκινήσει από τον Τύμβο του Μαραθώνα στις 8 το πρωί και θα τερματίσει στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στις 6.30 το απόγευμα.

 

Η φετινή Μαραθώνια Πορεία έχει μια ξεχωριστή σημασία γιατί συμπίπτει με δύο δολοφονικούς πολέμους που μαίνονται στη γειτονιά μας. Ο πρώτος στην Ουκρανία μεταξύ των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ρωσίας και ο δεύτερος του Ισραήλ ενάντια στον παλαιστινιακό λαό, πάλι με την αμέριστη στήριξη των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δύο πόλεμοι για τους οποίους υπάρχει ορατός κίνδυνος να γενικευθούν και να αιματοκυλήσουν κι άλλους λαούς, ανάμεσά τους και τον ελληνικό.

 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Φέτος συμπληρώνονται 75 χρόνια από την ίδρυση του ΝΑΤΟ, αυτής της βάρβαρης πολεμικής μηχανής που είναι υπαίτια από την ημέρα της ίδρυσής της μέχρι σήμερα για εκατοντάδες πολέμους, ανατροπές δημοκρατικά εκλεγμένων κυβερνήσεων, εγκαθίδρυση δικτατορικών καθεστώτων, για τη διχοτόμηση κρατών, τη χάραξη νέων συνόρων με το ξαναμοίρασμα εδαφών, την καταλήστευση και εκμετάλλευση πλουτοπαραγωγικών πηγών, για την καταδυνάστευση ολόκληρων λαών που έρχονται αντιμέτωποι με πολέμους, εξαθλίωση, προσφυγιά και μετανάστευση. Και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.

 

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καλεί τον ελληνικό λαό με τη συμμετοχή του στην 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης να δηλώσει την αντίθεσή του στην εγκληματική πολιτική των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ευρωπαϊκής Ένωσης. Να υψώσει το ανάστημά του ενάντια στους συνεχιζόμενους πολέμους που αιματοκυλούν λαούς και περιοχές. Να απαιτήσει να μην εμπλακούν έλληνες στρατιώτες σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Να γυρίσει άμεσα η φρεγάτα ΥΔΡΑ από την Ερυθρά Θάλασσα, καθώς και οι ΠΑΤΡΙΟΤ από τη Σαουδική Αραβία. Να κλείσουν όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις στην Ελλάδα. Να αποδεσμευτεί η χώρα μας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Να σταματήσει η σφαγή του Παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας και η ισραηλινή κατοχή στην Παλαιστίνη.

Η ΕΕΔΔΑ θα βρίσκεται με το πανό της στις 5μ.μ. στην πλατεία Αγίας Παρασκευής.

  Όλοι στη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Κυριακή 21 Απρίλη

 

Αθήνα, 18 Απρίλη 2024