Γλώσσα:
PHP  
PHP  
Home arrow Τελευταία νέα arrow Η ΚΟΥΒΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ!

Η ΚΟΥΒΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ!


Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταγγέλλει τη νέα ενορχηστρωμένη από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και των συμμάχων της προβοκάτσια, που με τη βοήθεια αντεπαναστατικών ομάδων στο εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας, προσπάθησαν να χειραγωγήσουν διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις σε πόλεις της Κούβας. Και αυτή τη φορά χρησιμοποίησαν πραγματικά προβλήματα και δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κουβανικός λαός και που είναι χειροπιαστό αποτέλεσμα του αποκλεισμού, που οι ίδιες οι ΗΠΑ επιβάλλουν εδώ και πάνω από 60 χρόνια στην Κούβα.

Στις 17 Μάρτη, κουβανοί πολίτες βγήκαν στους δρόμους στο Σαντιάγο δε Κούμπα, στο Μπαγιάμο και στη Σάντα Μάρτα για να διαμαρτυρηθούν για τις ελλείψεις που παρουσιάζονται σε είδη πρώτης ανάγκης, σε τρόφιμα και καύσιμα, καθώς και για τις πολύωρες διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος, αποτέλεσμα του πολύχρονου οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού που έχουν επιβάλει και ενισχύουν καθημερινά οι ΗΠΑ, προκειμένου να στρέψουν το λαό κατά της Επανάστασης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι διαμαρτυρίες αυτές, που ήταν ειρηνικές και αντιμετωπίστηκαν χωρίς τη χρήση βίας, χρησιμοποιήθηκαν και πάλι από τις ΗΠΑ μέσω της πρεσβείας τους στην Αβάνα και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που ελέγχουν, για να διαβάλουν την κουβανική κυβέρνηση και να δημιουργήσουν προβλήματα στην ενότητά της με το λαό. Πρόκειται για μια ακόμα απόπειρα αποσταθεροποίησης, για μια ακόμα προβοκατόρικη ενέργεια ενάντια στον κουβανικό λαό, που εντάσσεται στο πλαίσιο του σχεδίου για την ανατροπή της σοσιαλιστικής κοινωνίας που έχει εγκαθιδρύσει ο ίδιος εδώ και 65 χρόνια και την υπερασπίζεται αποφασιστικά.

Ο κουβανικός λαός έχει πια πολύχρονη πείρα από τους ιμπεριαλιστικούς ελιγμούς και τις προσπάθειες αποσταθεροποίησης με το πρόσχημα του «σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», έχει αποδείξει ότι ξέρει να υπερασπίζεται τις κατακτήσεις του. Δεν είναι μόνος στον αγώνα του. Δίπλα του βρίσκονται όλοι οι λαοί του κόσμου, που καταγγέλλουν τις ενέργειες του ιμπεριαλισμού σε βάρος του και απαιτούν να σταματήσουν αμέσως όλες οι ανατρεπτικές ενέργειες κατά της Κούβας και να αρθεί ο οικονομικός, εμπορικός και χρηματοπιστωτικός αποκλεισμός των ΗΠΑ που τόσα προβλήματα δημιουργεί στον κουβανικό λαό.

 

Αθήνα, 26 Μάρτη 2024