Γλώσσα:
PHP  
PHP  
Home arrow Τελευταία νέα arrow ΓΙΑ ΤΙΣ 30 ΜΑΡΤΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗΣ ΓΗΣ

 ΓΙΑ ΤΙΣ 30 ΜΑΡΤΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗΣ ΓΗΣ

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) χαιρετίζει την Ημέρα της Παλαιστινιακής Γης, που τιμάται κάθε χρόνο στις 30 Μάρτη από όλους εκείνους που στηρίζουν τα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού, που καταγγέλλουν τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ για την απαράδεκτη στήριξή τους στη βαρβαρότητα των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής, που καταδικάζουν την άρνηση του ΟΗΕ να απαιτήσει την εφαρμογή των ίδιων του των Αποφάσεων.

Ο παλαιστινιακός λαός καθιέρωσε την επέτειο αυτή το Μάρτη του 1976, όταν οι ισραηλινές αρχές δήμευσαν 5.500 εκτάρια παλαιστινιακής γης στη Γαλιλαία για να χτίσουν νέους, παράνομους εποικισμούς και χτύπησαν με δολοφονική μανία την ειρηνική διαδήλωση διαμαρτυρίας των κατοίκων της περιοχής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Φέτος, η επέτειος αυτή έχει μια ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία, μετά και τις τραγικές εξελίξεις τόσο στη Λωρίδα της Γάζας όσο και στη Δυτική Όχθη, όπου οι επιθέσεις των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής συνεχίζονται με αμείωτη βιαιότητα, με πρόσχημα το χτύπημα της Χαμάς, στην πραγματικότητα όμως, στοχεύοντας στη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού και στην εκδίωξη όσων επιβιώσουν από τα εδάφη τους. Δεν υπάρχουν λέξεις να περιγράψουν τη βαρβαρότητα των δολοφόνων του Ισραήλ που δεν διστάζουν να επιτίθενται ακόμα και σε κέντρα διανομής τροφίμων εγκαταλείποντας τους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας χωρίς φαγητό, νερό, ηλεκτρικό, αφήνοντας βρέφη και παιδιά να πεθαίνουν από ασιτία.

Η ΕΕΔΔΑ καταγγέλλει την ελληνική κυβέρνηση, που με σημαία τα «δημοκρατικά ιδεώδη» έχει ανακηρύξει το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ σε σημαντικό εταίρο της χώρας μας, κωφεύοντας στις φωνές της τεράστιας πλειοψηφίας του λαού μας που ζητά δικαιοσύνη για την Παλαιστίνη. Καταγγέλλει και όσα κόμματα σιωπούν μπροστά στο έγκλημα που διαπράττεται ενάντια στον παλαιστινιακό λαό με την αμέριστη στήριξη των ιμπεριαλιστών τους οποίους, ουσιαστικά, αθωώνουν καταγγέλλοντάς τους ως «αναποτελεσματικούς».

Δηλώνουμε ότι δεν θα σταματήσουμε να απαιτούμε να δοθεί τέλος, άμεσα και χωρίς όρους στον πόλεμο, να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού για μια πατρίδα ελεύθερη, ανεξάρτητη, κυρίαρχη, στα σύνορα του 67, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Θα συνεχίσουμε να ενώνουμε τη δράση μας με όλους εκείνους που, σε κάθε άκρη της γης, αγωνίζονται για την Παλαιστίνη. Και θα επιμένουμε να φωνάζουμε ώσπου να ακουστούμε καθαρά σε ολόκληρο τον κόσμο:

Σύμμαχος δεν είναι το κράτος-τρομοκράτης

Είναι ο λαός που γίνεται αντάρτης!

 

 

Αθήνα, 28 Μάρτη 2024