Γλώσσα:
PHP  
PHP  
Home arrow Τελευταία νέα arrow ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

 

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καλεί τα μέλη και τους φίλους της να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, που διοργανώνουν το ΠΑΜΕ, σωματεία και μαζικοί φορείς της Αθήνας στο Πάρκο Ελευθερίας, το Σάββατο 27 Γενάρη και ώρα 12 το μεσημέρι.

 

Την ώρα που τα εγκλήματα των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής ενάντια στον παλαιστινιακό λαό παίρνουν διαστάσεις γενοκτονίας, ο κίνδυνος ενός γενικευμένου πολέμου στην περιοχή μοιάζει να κοντοζυγώνει επικίνδυνα. ΗΠΑ και Βρετανία βομβαρδίζουν την Υεμένη με αεροσκάφη που απογειώνονται από την Κύπρο. Τρία αμερικανικά πλοία, προορισμένα για την ενίσχυση των επιχειρήσεων στη Μέση Ανατολή, καταπλέουν στην Ελλάδα ξεσηκώνοντας έντονες λαϊκές αντιδράσεις από τη μια άκρη της ελληνικής επικράτειας ως την άλλη. Έξι ελληνικά πολεμικά πλοία προετοιμάζονται να αποπλεύσουν για την Ερυθρά Θάλασσα για να συμμετάσχουν σαν συνοδεία σε αμερικανικό αεροπλανοφόρο. Την ίδια ώρα, η Νότια Αφρική καταθέτει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ατράνταχτα στοιχεία για τις δολοφονικές επιχειρήσεις του Ισραήλ ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, υπάρχει μόνο μια επιλογή: να αντιδράσουμε μαζικά, δυναμικά, αποφασιστικά. Να απαιτήσουμε από την ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει τώρα την εμπλοκή της χώρας σε αυτό τον άδικο, άνανδρο, αποτρόπαιο πόλεμο ενάντια σε έναν άοπλο λαό που υποφέρει για πάνω από 70 χρόνια από την ισραηλινή κατοχή. Να αναγνωρίσει επιτέλους το Κράτος της Παλαιστίνης, κάνοντας πράξη την ομόφωνη απόφαση της ελληνικής βουλής. Να σταματήσει τις αποστολές ελλήνων στρατιωτών σε όποια γωνιά της γης προστάζουν οι ανάγκες του ΝΑΤΟ.

 

Όλοι το Σάββατο, 27 Γενάρη, στις 12 το μεσημέρι, στο Πάρκο Ελευθερίας να ενώσουμε τη φωνή μας με τη φωνή όλων εκείνων που σε όλα τα μέρη της γης ζητούν να μπει ένα τέλος στον πόλεμο αυτό, που αφανίζει τον παλαιστινιακό λαό με μοναδικό σκοπό το ξαναμοίρασμα εδαφών για την κερδοφορία μιας χούφτας καπιταλιστών.

 

 

 

                                                                                                Αθήνα, 17 Γενάρη 2024