Γλώσσα:
PHP  
PHP  
Home arrow Τελευταία νέα arrow Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη

 

Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη

 

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης  (ΕΕΔΔΑ) εκφράζει την αλληλεγγύη της στους πρόσφυγες και μετανάστες και καταγγέλλει την αντιμεταναστευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ελληνικής κυβέρνησης.

Η πολιτική της καταστολής και του εγκλωβισμού σε σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης, οι απελάσεις και οι λίστες των λεγόμενων «ασφαλών» χωρών οδηγεί σε μετακινήσεις από τις πιο επικίνδυνες διαδρομές και σε αύξηση της αιματηρής λίστας νεκρών και αγνοουμένων. Το ναυάγιο της Πύλου τον Ιούνιο του 2023 είναι ένα από τα πιο πολύνεκρα εγκλήματα στις θάλασσες της Μεσογείου με αριθμό θυμάτων που ενδέχεται να ξεπερνά τους 700, και πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος για τις αιτίες του. Στο αμπάρι του αλιευτικού που ακολουθούσε την πιο επικίνδυνη διαδρομή διεθνώς, αυτήν της βόρειας Αφρικής, στοιβάζονταν οι γυναίκες και τα παιδιά που τα «κατάπιε» η θάλασσα. Μέχρι τις 2 Οκτώβρη 2.517 άνθρωποι αναφέρονται ως νεκροί ή αγνοούμενοι στην Κεντρική Μεσόγειο.Η ακολουθούμενη πολιτική διαμορφώνει το έδαφος για τη δράση των δουλεμπορικών κυκλωμάτων, αλλά και για την εργαλειοποίηση του προσφυγικού στη σκακιέρα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών με εγκλήματα όπως των δεκάδων απανθρακωμένων ξεριζωμένων στο δάσος της Δαδιάς τον Αύγουστο του 2023 και των δεκάδων προσφύγων από τη Συρία και το Αφγανιστάν που εντοπίστηκαν σε παραποτάμια περιοχή του Έβρου τον Οκτώβρη του 2022, κάποιοι με σημάδια βασανισμού εκτοπισμένοι από την Τουρκία. Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη δεν ξεχνάμε τους χιλιάδες συνανθρώπους μας που δολοφονούνται, υποφέρουν και εκτοπίζονται  καθώς το κράτος – δολοφόνος του Ισραήλ, έχοντας τη στήριξη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, συνεχίζει για 72η ημέρα τη βάρβαρη επίθεση κατά του παλαιστινιακού λαού. Απαιτούμε να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους αλλά και κάθε μορφή εμπλοκής σε αυτούς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μόνιμη είναι η υποστελέχωση των υπηρεσιών Μετανάστευσης και Ασύλου. Μόνιμα και μεγάλα είναι τα εμπόδια απόδοσης της ελληνικής ιθαγένειας ακόμα και σε παιδιά που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην πατρίδα μας. Στη χώρα μας ζουν και εργάζονται χιλιάδες μετανάστες, με ή χωρίς άδειες παραμονής, ενώ παράλληλα με την καταστολή στα σύνορα προχωρούν οι διμερείς συμφωνίες για φτηνά εργατικά χέρια χωρίς δικαιώματα. Οι κοινοί αγώνες Ελλήνων και μεταναστών εργατών για ζωή και δουλειά με δικαιώματα είναι όχι μόνο πολύτιμο όπλο όλων των εργαζομένων, ανεξάρτητα από χρώμα, φυλή, θρησκεία, ενάντια στην εκμετάλλευση αλλά και ανάχωμα στο ρατσισμό, το φασισμό.

 

Η διεθνιστική αλληλεγγύη όπλο των λαών!

 

                                                                               Αθήνα, 18 Δεκέμβρη 2023