Γλώσσα:
PHP  
PHP  
Home arrow Τελευταία νέα arrow ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

 

Εμείς, τα μέλη της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), που συγκεντρωθήκαμε σήμερα, Τετάρτη 29 Νοέμβρη 2023, Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης με το Λαό της Παλαιστίνης, στα γραφεία μας, για να πραγματοποιήσουμε την ετήσια Γενική μας Συνέλευση, δηλώνουμε την αμέριστη και αδιαπραγμάτευτη αλληλεγγύη μας στον αγωνιζόμενο λαό της Παλαιστίνης, ο οποίος δοκιμάζεται για ακόμα μια φορά με ιδιαίτερη βαρβαρότητα από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής μετά και τα τραγικά γεγονότα της 7 Οκτώβρη.

 

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση του Ισραήλ που έχει εξαπολύσει μια άνευ προηγουμένου επίθεση ενάντια στους Παλαιστίνιους της Λωρίδας της Γάζας. Με το πρόσχημα του χτυπήματος της «τρομοκρατίας», βομβαρδίζει νοσοκομεία, τζαμιά, εκκλησίες, και έχει δολοφονήσει μέχρι σήμερα χιλιάδες αμάχους, παιδιά και βρέφη, γυναίκες και ηλικιωμένους.  Χιλιάδες είναι και οι άμαχοι εκτοπισμένοι από το βόρειο τμήμα της Γάζας στο νότιο. Παράλληλα, τόσο ο στρατός όσο και οι πάνοπλοι έποικοι προχωρούν σε καθημερινές επιθέσεις, δολοφονίες, διωγμούς και φυλακίσεις αμάχων στη Δυτική Όχθη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Καταγγέλλουμε τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, οι οποίοι στηρίζουν χωρίς κανένα πρόσχημα και κανένα δισταγμό την πολιτική του Ισραήλ για πάνω από 70 χρόνια. Στήριξη που έγινε εμφανής, μεταξύ όλων των άλλων, με τις καθημερινές δηλώσεις τους για το «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα», με την επιμονή τους να παρεμποδίζουν την εφαρμογή των Αποφάσεων του ΟΗΕ για τη λύση του παλαιστινιακού ζητήματος, με την άρνησή τους να ψηφίσουν την Απόφαση του ΟΗΕ για την κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

 

Καταγγέλλουμε τους ιμπεριαλιστές της ΕΕ για τη  στάση που κρατούν η οποία συνίσταται στο να βάζουν στην ίδια ζυγαριά τους θύτες με τα θύματά τους, να προτείνουν στα δύο μέρη «αυτοσυγκράτηση», να σιωπούν για τα εγκλήματα που διαπράττονται καθημερινά.

 

Καταγγέλλουμε την ελληνική κυβέρνηση που όπως όλες οι προηγούμενες, συντάσσεται με τους ιμπεριαλιστές στηρίζοντας το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, υπογράφει κάθε είδους συμφωνίες συνεργασίας μαζί του, για να εξασφαλίσει τα συμφέροντα του Ισραήλ στέλνει στην περιοχή ελληνικές φρεγάτες, παραχωρεί τα λιμάνια της χώρας για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, ψηφίζει λευκό στη Γ.Σ. του ΟΗΕ για την εκεχειρία στη Μέση Ανατολή. Όλα παρά και ενάντια στην εκφρασμένη θέληση του ελληνικού λαού που δηλώνει αποφασισμένος να σταθεί στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης.

 

Με ιδιαίτερη συγκίνηση και υπερηφάνεια χαιρετίζουμε τους αντιιμπεριαλιστές σε ολόκληρο τον κόσμο, ανάμεσά τους και τους Ισραηλινούς αγωνιστές, που αψηφώντας τις απαγορεύσεις των κυβερνήσεών τους, ορθώνουν το ανάστημά τους και ενώνουν τη φωνή τους για να υπερασπιστούν το δίκιο του παλαιστινιακού λαού. Γιατί, όπως φωνάζουν σε όλες τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούν καθημερινά σε όλα τα πλάτη και τα μήκη του πλανήτη μας, «η Ιστορία έχει μια σωστή πλευρά, με την Παλαιστίνη ως τη Λευτεριά!»

 

Δίνουμε υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε αυτό τον αγώνα ώστε ο λαός της Παλαιστίνης να αποκτήσει τη δική του ελεύθερη, κυρίαρχη, ανεξάρτητη πατρίδα, στα σύνορα του ’67, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, να πετύχει την απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων, την επιστροφή όλων των προσφύγων στις εστίες τους, το σταμάτημα όλων των εποικισμών και την αποχώρηση των εποίκων από τα παλαιστινιακά εδάφη, το γκρέμισμα του απαράδεκτου τείχους διαχωρισμού, την άρση κάθε αποκλεισμού των Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας, την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από όλα τα κατεχόμενα εδάφη του 1967, συμπεριλαμβανομένων των υψωμάτων του Γκολάν και της περιοχής Σεμπαά του Νότιου Λιβάνου.

 

Αθήνα, 29 Νοέμβρη 2023