Γλώσσα:
PHP  
PHP  
Home arrow Τελευταία νέα arrow Νοέμβρης 1973 – Νοέμβρης 2023. 50 χρόνια Πολυτεχνείο - 50 χρόνια αγώνες

 

Νοέμβρης 1973 – Νοέμβρης 2023.

50 χρόνια Πολυτεχνείο - 50 χρόνια αγώνες

 

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) τιμά την επέτειο του Πολυτεχνείου, που φέτος συμπίπτει με τη δολοφονική επίθεση που δέχεται ο λαός της Παλαιστίνης από το κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ και την απίστευτη βία που εκτυλίσσεται στη Λωρίδα της Γάζας.

 

Οι λαοί όλου του κόσμου θρηνούν για τις χιλιάδες νεκρούς άμαχους Παλαιστίνιους, για τα χιλιάδες βρέφη και παιδιά. Ξεσηκώνονται ενάντια στα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ. Ακυρώνουν, στην πράξη, τις αποφάσεις των κυβερνήσεών τους και αποδείχνουν ότι δεν πέφτουν θύματα της προπαγάνδας που διασπείρουν για να κρύψουν τις τεράστιες ευθύνες τους για το δράμα που ζει ο λαός στη Λωρίδα της Γάζας και όχι μόνο εκεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Καλούμε το λαό της χώρας μας σύσσωμος να συμμετάσχει μαζικά για να τιμήσει και φέτος την εξέγερση του Πολυτεχνείου και όλα όσα αυτή σηματοδοτεί. Γιατί η εξέγερση του Νοέμβρη του 73 του λαού της χώρας μας δεν στόχευε μόνο την επταετή στρατιωτική δικτατορία αλλά και τον ίδιο τον ιμπεριαλισμό και όσα φέρνει μαζί του για τους λαούς της γης όπως βαρβαρότητα, πολέμους, εκτοπισμούς, καταπίεση αδικία, εκμετάλλευση.

 

Με τη συμμετοχή μας να αποδείξουμε, για άλλη μια χρονιά, ότι οι εξεγερμένοι του Πολυτεχνείου δεν ξεσηκώθηκαν άδικα, οι δολοφονημένοι δεν πέθαναν μάταια. Να αποδείξουμε ότι συνεχίζουμε να τους θυμόμαστε, να τιμάμε τον ηρωισμό τους, να αγωνιζόμαστε για όσα αγωνίστηκαν, να είμαστε όπως τότε έτσι και σήμερα πρωταγωνιστές και όχι θεατές στα όσα συμβαίνουν στον κόσμο.

 

Ζήτω το Πολυτεχνείο!

Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

 

Αθήνα, 14 Νοέμβρη 2023