Γλώσσα:
PHP  
PHP  
Home arrow Τελευταία νέα arrow ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

 

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

 

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταγγέλλει τις συνεχιζόμενες από τις αρχές του χρόνου αεροπορικές αλλά και χερσαίες επιδρομές του ισραηλινού στρατού ενάντια στους κατοίκους της παλαιστινιακής πόλης Τζενίν, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, με εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες.

 

Ο ισραηλινός στρατός, χρησιμοποιώντας το γνωστό επιχείρημα «χτύπημα τρομοκρατικών υποδομών», εξαπέλυσε ξανά νέες επιδρομές, τις μεγαλύτερες των τελευταίων 20 χρόνων, με στόχο αυτή τη φορά τον καταυλισμό προσφύγων της Τζενίν, στον οποίο ζουν περίπου 18.000 Παλαιστίνιοι, με αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, και 3.000 άτομα να τον έχουν ήδη εγκαταλείψει. Η πραγματικότητα, όπως σχεδόν πάντα, είναι εντελώς διαφορετική. Η αλήθεια είναι ότι η ένταση έχει προκληθεί ανάμεσα σε Παλαιστίνιους και ισραηλινούς εποίκους, εξαιτίας της απόφασης της κυβέρνησης Νετανιάχου να αυξήσει κατά 3.500 τους εποικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

 

Η προκλητική δήλωση των ΗΠΑ ότι «το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα και στην υπεράσπιση του πληθυσμού του» του δίνει το «πράσινο φως» να συνεχίσει με αμείωτη ένταση την επιθετική και επεκτατική πολιτική του και συνδυάζεται με το γεγονός ότι το Ισραήλ ενέκρινε την αγορά από τις ΗΠΑ και τρίτου σμήνους μαχητικών αεροσκαφών F-35, στα πλαίσια μιας συμφωνίας ύψους 3 δις δολαρίων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, από τη μεριά της, ακολουθεί την τακτική της αποστασιοποίησης με εκκωφαντική απουσία κάθε είδους δήλωσης για τα γεγονότα. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, γνωστά για τις διπλωματικές τους σχέσεις με το Ισραήλ, κάλεσαν την ισραηλινή κυβέρνηση να «απόσχει από κάθε ενέργεια που θα επιτείνει τις εντάσεις και θα οδηγήσει στη διαιώνιση του κύκλου βίας». Ο Αραβικός Σύνδεσμος αποφάσισε τη σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης για το ζήτημα, η οποία είναι σίγουρο ότι δεν θα οδηγήσει σε καμία απολύτως διευθέτηση του προβλήματος.

 

Η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει τη συνεργασία της με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ και «δεν άκουσε, δεν είδε» τίποτα για το έγκλημα αυτό, αφού σκοπός των «συμμάχων» της είναι το κέρδος των μονοπωλιακών ομίλων.

 

Ο ελληνικός λαός έχει υποχρέωση να απαιτήσει για μια ακόμα φορά: «Κάτω τα χέρια από τον παλαιστινιακό λαό!»

 

Αθήνα, 4/7/2023