Γλώσσα:
PHP  
PHP  
Home arrow Τελευταία νέα arrow ΟΛΟΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 1Η ΜΑΗ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!

 

ΟΛΟΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 1Η ΜΑΗ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καλεί τα μέλη και τους φίλους της τη Δευτέρα, 1η Μάη στις 11 το πρωί στη συγκέντρωση των ταξικών συνδικάτων και μαζικών φορέων στο Σύνταγμα. Για να στείλουμε περήφανο μήνυμα αλληλεγγύης στους εργάτες, που σε όλη τη γη αγωνίζονται δυναμικά για τα δικαιώματά τους, για όσα έχασαν, για όσα δικαιούνται, για όλα όσα θα κερδίσουν με τους αγώνες τους.

Για άλλη μια χρονιά η καρδιά της εργατιάς της χώρας μας θα χτυπήσει στο Σύνταγμα, εκεί όπου θα ενώσουμε τη φωνή μας «με μια καρδιά, μια γνώμη», με τους γάλλους απεργούς. Εκεί όπου όλοι μαζί θα τιμήσουμε τους εργάτες του Σικάγο, τους 200 της Καισαριανής, όλους τους ανώνυμους και επώνυμους αγωνιστές, που με τη θυσία τους άφησαν ιερή παρακαταθήκη στη σημερινή εργατική τάξη ποτέ να μην υποστείλει το λάβαρο του αγώνα, να μην υποχωρήσει μπροστά στις προσπάθειες της εργοδοσίας να την εκφοβίσει, να την εκβιάσει, να εξαγοράσει τη συνείδησή της.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Όλοι ενωμένοι θα στείλουμε μήνυμα συμπόρευσης με τους εργάτες όλου του κόσμου, παντού όπου η ανάγκη για αξιοπρεπή ζωή και δουλειά με δικαιώματα γίνεται κινητήρια δύναμη για τους αγώνες του σήμερα αλλά και αυτούς που έχουμε μπροστά μας. Γιατί ο μόνος δρόμος για να κερδίσουμε αυτά που δικαιωματικά μας ανήκουν είναι ο ενωμένος, ταξικός αγώνας. Γιατί ο αγώνας του ενός είναι αγώνας όλων μας.

Από το Σύνταγμα θα καταγγείλουμε τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και της ΕΕ που καταδυναστεύουν τις ζωές των λαών, από την Ευρώπη ως τη Λατινική Αμερική, την Ασία, την Αφρική και σπέρνουν παντού πολέμους για να αυξάνουν τα κέρδη των καπιταλιστικών τους ομίλων. Θα διατρανώσουμε την απόφασή μας να παλέψουμε μέχρι τέλους για όσα μας ανήκουν. Γιατί το δίκιο είναι με το μέρος μας.

 

Οι αγώνες των εργατών όλου του κόσμου θα νικήσουν!

 

Αθήνα, 25 Απρίλη, 2023