Γλώσσα:
PHP  
PHP  
Home arrow Τελευταία νέα arrow 8 ΜΑΡΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

 

8 ΜΑΡΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

 

 

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), με την ευκαιρία της επετείου της 8ης Μάρτη, Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, στέλνει αγωνιστικό μήνυμα στις γυναίκες της χώρας μας, νέες, εργαζόμενες, άνεργες, φοιτήτριες, απόμαχες της δουλειάς. Τις καλεί να σταθούν όρθιες μπροστά στις δυσκολίες της καθημερινής τους ζωής και να αγωνιστούν με ενωμένο, αποφασιστικό και μαζικό αγώνα για να διεκδικήσουν τα δικαιώματα που τους έχουν αφαιρεθεί αλλά και για όσα ακόμα δικαιούνται.

 

Στέκεται αλληλέγγυα στις γυναίκες πρόσφυγες και μετανάστριες που έχουν εγκαταλείψει τις πατρίδες τους και τη ζωή όπως τη γνώριζαν, αποδιωγμένες από τον τρόμο των ιμπεριαλιστικών πολέμων, της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης, σε αναζήτηση ενός καλύτερου μέλλοντος για τις ίδιες και τις οικογένειές τους. Ενός μέλλοντος που δεν υπάρχει για καμιά τους αφού, όπου κι αν πάνε, έρχονται αντιμέτωπες με τον ίδιο ιμπεριαλισμό που τις έδιωξε από τα σπίτια τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δηλώνει την αδιαπραγμάτευτη διεθνιστική της αλληλεγγύη στις γυναίκες που παραμένουν στις πατρίδες τους και πεισματικά επιμένουν να παλεύουν, από το δικό τους μετερίζι, ενάντια στον ντόπιο καπιταλισμό δηλώνοντας ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τις εξωθεί σε φυγή, ότι είναι δικαίωμά τους η υπεράσπιση της πατρίδας τους, της ζωής τους.

 

Συμπαραστέκεται, ηθικά αλλά και έμπρακτα, στις σεισμόπληκτες γυναίκες της Τουρκίας και της Συρίας, που βιώνουν μια άνευ προηγουμένου τραγωδία χωρίς τα απαραίτητα μέσα για να ξεκινήσουν μια νέα ζωή. Μια τραγωδία με την οποία, δυστυχώς, θα έρχονται αντιμέτωπες για πολλά ακόμα χρόνια, ώσπου να ξαναζήσουν την κανονικότητα της καθημερινής τους ζωής, που όσο δύσκολη κι αν ήταν για τις περισσότερες από αυτές, τώρα μοιάζει άπιαστο όνειρο.

 

Βρίσκεται στο πλευρό των μανάδων της τραγωδίας στα Τέμπη, εκείνων που το «πάρε με όταν φτάσεις» έμεινε αναπάντητο, αλλά που το «γιατί;» τους οφείλουμε όλοι μαζί να απαιτήσουμε να πάρει απάντηση. Και η τιμωρία των πραγματικών υπαίτιων να είναι τόσο παραδειγματική που να μην επαναληφθεί ένα τέτοιο έγκλημα.

 

Η επέτειος της 8 Μάρτη τιμά τους διαχρονικούς αγώνες των γυναικών ενάντια στον καπιταλισμό και είναι η πιο ισχυρή επιβεβαίωση ότι οι γυναίκες θα συνεχίσουν να αγωνίζονται στο πλευρό των συντρόφων τους για όσα δικαιούνται. Δεν θα το βάλουν ποτέ κάτω, δεν θα υποταχθούν, δεν θα συμβιβαστούν. Γιατί η ανάγκη των απλών ανθρώπων για μια ζωή όπως την ονειρεύονται είναι πιο δυνατή από τα σχέδια των ιμπεριαλιστών.

 

Όλοι στην απεργιακή κινητοποίηση των συνδικάτων και των μαζικών οργανώσεων

την Τετάρτη 8 Μάρτη σε όλη τη χώρα και στην Αθήνα, στις 12.30 μ.μ. στα Προπύλαια!

 

Αθήνα, 6 Μάρτη 2023