Γλώσσα:
PHP  
PHP  
Home arrow Τελευταία νέα arrow ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

 ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

 

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταδικάζει απερίφραστα τις νέες δολοφονικές επιθέσεις των δυνάμεων ασφαλείας του Ισραήλ τόσο στη Λωρίδα της Γάζας όσο και στη Δυτική Όχθη με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες και δηλώνει, για άλλη μια φορά, την αμέριστη στήριξή της στο δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού για μια πατρίδα ελεύθερη, ανεξάρτητη, κυρίαρχη, στα σύνορα του 67, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

 

Οι νέες αυτές επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν αφού είχε αποφασιστεί εκεχειρία ανάμεσα στο Ισραήλ και στην «Ισλαμική Τζιχάντ» της Λωρίδας της Γάζας. Μια εκεχειρία που αποφασίστηκε το βράδυ της περασμένης Κυριακής, αφού είχε προηγηθεί ένα Σαββατοκύριακο πολύνεκρων ισραηλινών βομβαρδισμών εναντίον παλαιστινιακών στόχων. Ήρθαν δε να προστεθούν σε όλες τις προηγούμενες, αναίτιες επιθέσεις και τη βάρβαρη πολιτική που έχει υπομείνει για πάνω από 60 χρόνια αυτός ο πολύπαθος λαός από το στρατοκρατικό Ισραήλ με την κρυφή και φανερή στήριξη των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και της ΕΕ.

 

Η σημερινή υποκριτική στάση του ΟΗΕ απέναντι στο παλαιστινιακό ζήτημα αποδείχθηκε, για ακόμα μια φορά, από την ειδική συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του, που πραγματοποιήθηκε με αφορμή το νέο αιματοκύλισμα και ολοκληρώθηκε χωρίς καν να εκδοθεί ανακοίνωση. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αντί της αναμενόμενης ανακοίνωσης, το παγκόσμιο προοδευτικό κίνημα έμεινε ενεό από τις δηλώσεις των αμερικανο-ισραηλινών αξιωματούχων. Πρώτη η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ έσπευσε να υποστηρίξει «το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπίζεται το λαό του κατά τρομοκρατικών απειλών» και κάλεσε το Συμβούλιο να καταδικάσει την τρομοκρατία της «Ισλαμικής Τζιχάντ». Για να ακολουθήσει ο ισραηλινός πρέσβης στον ΟΗΕ που ζήτησε από το Συμβούλιο να επιρρίψει όλες τις ευθύνες στην «Ισλαμική Τζιχάντ».

 

Καταδικάζουμε την πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων διαχρονικά απέναντι στην Παλαιστίνη που, ενώ το Ισραήλ πάγια καταπιέζει τον παλαιστινιακό λαό, καταπατά τα δικαιώματά του, υφαρπάζει τη γη του, δολοφονεί, φυλακίζει, εκτοπίζει, χωρίς να του αφήνει την παραμικρή ελπίδα για μια ανάσα ελευθερίας, εκείνες συνεχίζουν να υπογράφουν κάθε είδους συμφωνίες συνεργασίας με το Ισραήλ, επιμένοντας να το αποκαλούν σημαντικό σύμμαχο και εταίρο.

 

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) θα συνεχίσει να στέκεται στον αντίποδα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Θα επιμείνει να βρίσκεται στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού και όλων των λαών και όχι των ιμπεριαλιστών. Θα αγωνίζεται για τα δίκαια των καταπιεσμένων και όχι για τα κέρδη των καπιταλιστών. Ώσπου να ξημερώσει ένα αύριο για τους λαούς χωρίς πολέμους, εκμετάλλευση, ξεριζωμούς.

 

 

Ο λαός της Παλαιστίνης είναι νικητής τώρα και για πάντα

 

Αθήνα, 10 Αυγούστου 2022