Γλώσσα:
PHP  
PHP  
Home arrow Τελευταία νέα arrow Ατύχημα στο Ματάνσας


ΑΛΛΗΓΓΥΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ ΜΑΤΑΝΣΑΣ

Προς το

Κουβανικό Ινστιτούτο Φιλίας των Λαών (ICAP)

Αβάνα, Κούβα

 

Αθήνα, 8 Αυγούστου 2022

 

 

Αγαπητοί σύντροφοι,

 

Με μεγάλη λύπη και ανησυχία μάθαμε για το τρομερό ατύχημα που συνέβη στις υπερδεξαμενές πετρελαίου της Βιομηχανικής Ζώνης του Ματάνσας, λόγω της πυρκαγιάς που προκλήθηκε από την πτώση κεραυνού κατά την καταιγίδα, για το νεκρό πυροσβέστη, τους αγνοούμενους και τους τραυματίες. Θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τη βαθιά διεθνιστική αλληλεγγύη μας γι’ αυτό το νέο σοβαρό πλήγμα που δέχτηκε η χώρα σας, σ’ εσάς, στην κυβέρνηση και το λαό της σοσιαλιστικής Κούβας.

 

Σας παρακαλούμε να διαβιβάσετε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του νεκρού πυροσβέστη, τη συμπαράστασή μας στις οικογένειες των αγνοουμένων και τις ευχές μας για γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες.

 

Επίσης εκφράζουμε το βαθύ σεβασμό μας στο Πυροσβεστικό Σώμα, στις Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις (FAR) και στο Υπουργείο Εσωτερικών (MININT) για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν από την πρώτη στιγμή για την αποφυγή της εξάπλωσης και την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ξέρουμε ότι το δυστύχημα αυτό δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην παραγωγή ενέργειας στη χώρα και στον κουβανικό λαό και επιδεινώνει ακόμα περισσότερο τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει από την ενίσχυση του οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού που ο ιμπεριαλισμός των ΗΠΑ έχει επιβάλει εδώ και πάνω από 60 χρόνια στο Νησί και απαιτούμε για μια ακόμα φορά την άμεση και χωρίς όρους άρση του.

 

Ο κουβανικός λαός έχει αντιμετωπίσει πολλές φορές δύσκολες καταστάσεις και έχει σταθεί όρθιος. Είμαστε σίγουροι ότι και αυτή τη φορά θα ξεπεράσει με αξιοπρέπεια και αποφασιστικότητα τη δύσκολη κατάσταση που δημιουργήθηκε. Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) θα σταθεί στο πλευρό του με όποιον τρόπο μπορεί.

 

Η Πρόεδρος

Δέσποινα Μάρκου

 

Η Γενική Γραμματέας

Ευγενία Παπαμακαρίου