Γλώσσα:
PHP  
PHP  
Home arrow Τελευταία νέα arrow 77 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΡΙΨΗ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΒΟΜΒΑΣ ΣΤΗ ΧΙΡΟΣΙΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ

 

77 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΡΙΨΗ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΒΟΜΒΑΣ ΣΤΗ ΧΙΡΟΣΙΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ

 

 

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) συμμετέχει στη συγκέντρωση που διοργανώνει η ΕΕΔΥΕ την Τρίτη, 9 Αυγούστου, στις 8 το βράδυ, στην πλατεία Ζακλίν ντε Ρομιγύ στο Θησείο και στην πορεία που θα ακολουθήσει στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, για τα 77 χρόνια από την πυρηνική επίθεση των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ ενάντια στον ιαπωνικό λαό των πόλεων Χιροσίμα και Ναγκασάκι και καλεί μέλη και φίλους σε συμμετοχή για να αποτίσουμε όλοι μαζί φόρο τιμής στα θύματα αυτού του ολέθρου. Η ρίψη των ατομικών βομβών από τις ΗΠΑ, ενώ ο Β΄ Παγκόσμιος ιμπεριαλιστικός Πόλεμος είχε ουσιαστικά τελειώσει, αποτελούσε επίδειξη ισχύος απέναντι στην ΕΣΣΔ και την τεράστια συμβολή της στη συντριβή του ναζισμού και στόχευε να τρομοκρατήσει τους λαούς, το ανερχόμενο επαναστατικό και εργατικό κίνημα.

 

Η φετινή επέτειος τιμάται σε μια περίοδο που είναι σε εξέλιξη η βαρβαρότητα του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία και η καταδικαστέα επέμβαση της Ρωσίας, η εμπλοκή των πυρηνικών δυνάμεων ΗΠΑ και ΝΑΤΟ που αποτελούν άμεσο κίνδυνο για τους λαούς, οι νέες εγκληματικές επιθέσεις του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ και το αιματοκύλισμα του παλαιστινιακού λαού με τη στήριξη των ιμπεριαλιστικών ενώσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η ελληνική κυβέρνηση, συνεχίζοντας την πολιτική όλων των προκατόχων της, διαθέτει για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ τις αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις, που έχουν εγκατασταθεί σχεδόν σε κάθε σημείο της ελληνικής επικράτειας, σύμφωνα με την ανανεωμένη ελληνοαμερικανική συμφωνία, αγνοώντας την απαίτηση του ελληνικού λαού για ειρήνη και ασφάλεια. Όλα δήθεν στο όνομα της «ειρήνης» και της «δικαιοσύνης», ενώ ο στόχος είναι πάντα οι πλουτοπαραγωγικές πηγές και η γεωπολιτική σημασία της κάθε χώρας.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΕΔΥΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΙΣ 8μμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ Ζακλίν Ντε Ρομιγύ (στάση ΗΣΑΠ Θησείο) και στην πορεία στο ιστορικό κέντρο.

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ
ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΥΣ