Γλώσσα:
PHP  
PHP  
Home arrow Τελευταία νέα arrow ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΦΡΟΥΡΙΟ!

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΦΡΟΥΡΙΟ!

 Ο Ali Hemin, ο Ali Doaa, ο Ali Rahma, οι γονείς τους και οι δύο μικρές αδερφές τους εδώ και 6,5 χρόνια ζουν στη χώρα μας, όπου βρήκαν καταφύγιο, όπως και χιλιάδες άλλοι πρόσφυγες και μετανάστες, θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων. Το μικρότερο μέλος της οικογένειας μάλιστα, 5 ετών σήμερα, γεννήθηκε στην Ελλάδα. Ο πατέρας δουλεύει περιστασιακά στην οικοδομή, ο 16χρονος γιος εργάζεται ενώ ταυτόχρονα πρέπει να παρακολουθεί και τα μαθήματά του στο 4ο Γυμνάσιο Βύρωνα. Τα δύο από τα αδέλφια του είναι επίσης μαθητές σε Γυμνάσιο και Δημοτικό.

 

Έναν νέο αγώνα έχουν τώρα μπροστά τους για να ακυρωθεί η απόφαση της απέλασης και να παραμείνουν στη χώρα, ώστε τα παιδιά να ολοκληρώσουν τη φοίτησή τους στα ελληνικά σχολεία και η οικογένεια να συνεχίσει απρόσκοπτα τη διαμονή της στη χώρα μας, που τη νιώθουν πλέον σπίτι τους.

 

 Η ιρακινή οικογένεια αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα  όλα αυτά τα χρόνια, από τότε που πήρε το δρόμο της προσφυγιάς, εξαιτίας της εμπόλεμης κατάστασης που επικρατεί στις περιοχές του βόρειου Ιράκ. Το επίδομα που λάμβανε έχει σταματήσει, ενώ τα περιστασιακά μεροκάματα δεν καλύπτουν ούτε βασικές ανάγκες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

Δεν είναι βέβαια η πρώτη οικογένεια που καλείται να γίνει για δεύτερη φορά πρόσφυγας, μετά από τον ξεριζωμό από την πατρίδα της. Το δράμα και αυτής της οικογένειας είναι τρανταχτή απόδειξη της υποκρισίας των "ανθρωπιστών" της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων, οι οποίοι με σειρά νόμων, οδηγιών και συμφωνιών έχουν διαμορφώσει όλο το πλαίσιο για απελάσεις, για τον εγκλωβισμό χιλιάδων ανθρώπων, για τη μετατροπή των νησιών σε αποθήκες ψυχών.

 

Απαιτούμε να ακυρωθεί η απόφαση απέλασης εδώ και τώρα. Καλούμε το λαό του Βύρωνα, όλης της Αττικής,όλης της Ελλάδας, τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς να συμπαρασταθούν με κάθε τρόπο. Ο Βύρωνας της προσφυγιάς και οι κάτοικοί του να γίνουν μια μεγάλη ασπίδα προστασίας, στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης στους ξεριζωμένους όλου του κόσμου και μήνυμα καταδίκης των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.

 

 

Ας αναρωτηθούμε  πόσα παιδιά διώχθηκαν, πνίγηκαν, οδηγήθηκαν στο έγκλημα και στη μιζέρια αντί στα θρανία ή και πυροβολήθηκαν εν ψυχρώ όπως έγινε πρόσφατα στα σύνορα της Ισπανίας με το Μαρόκο.

 

Ντροπή  να ζούμε σε μια χώρα που στήνει δικά της κυκλώματα συνεργατών – σκλάβων.

 

ΦΤΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΦΡΟΥΡΙΟ!

 

ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ!

                                                                                     

Αθήνα, 11 Ιουλίου 2022