Γλώσσα:
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
Home arrow Τομείς δράσης arrow Μετανάστες - Πρόσφυγες arrow - Αναζητήση άρθρου arrow Μετανάστες - Πρόσφυγες arrow ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΑΣΥΛΟ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΣΑΙΝΤΟΥ ΚΑΜΑΡΑ!

ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΑΣΥΛΟ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΣΑΙΝΤΟΥ ΚΑΜΑΡΑ!

 

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) ενώνει τη φωνή της με όλους τους συμμαθητές, τους καθηγητές και τους μαζικούς φορείς που ζητούν να αποδοθεί δικαιοσύνη στον Σαϊντού Καμαρά.

 

Ο Σαϊντού Καμαρά ήρθε στη χώρα μας ολομόναχος, χωρίς την οικογένειά του, σε ηλικία 15 ετών για να βρει ένα μέλλον καλύτερο από εκείνο που του επεφύλασσε η πατρίδα του, η Γουινέα της Αφρικής. Φοίτησε αυτά τα χρόνια στο ΓΕΛ Αγίου Δημητρίου, αλλά τώρα που ολοκληρώνει τις σπουδές του και ενηλικιώθηκε, το υπουργείο Ασύλου και Μετανάστευσης αποφάσισε πρωτόδικα να απορρίψει την άδεια παραμονής του στη χώρα μας.

 

Ο Σαϊντού Καμαρά είναι ένας νέος που έχει το «μειονέκτημα» να μην έρχεται από εμπόλεμη χώρα, άρα δεν έχει δικαίωμα να θεωρείται πρόσφυγας. Επομένως, είναι υποχρεωμένος να επιστρέψει στη Γουινέα, όπου θα έχει το μέλλον από το οποίο προσπάθησε να ξεφύγει με τον ερχομό του στη χώρα μας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κι εμείς αναρωτιόμαστε: με ποια λογική θεωρείται πρόσφυγας κάποιος που στη χώρα του βιώνει τη φρίκη του πολέμου σήμερα αλλά όχι κάποιος που η χώρα του δεν έχει τη δυνατότητα να του εξασφαλίσει ούτε το σήμερα ούτε το αύριο, εξαιτίας φυλετικών ή θρησκευτικών προκαταλήψεων, εμφύλιου πολέμου ή της πιο συνηθισμένης αιτίας που είναι η εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας του από ιμπεριαλιστικούς ομίλους που δεν διστάζουν να κάνουν μέχρι και γενοκτονίες προκειμένου να εξασφαλίσουν τα κέρδη τους; Γιατί είναι πιο επικίνδυνοι οι βομβαρδισμοί από την εκμετάλλευση; Οι μεν βόμβες σκοτώνουν ακαριαία, ενώ η εκμετάλλευση αργά και βασανιστικά.

 

Απαιτούμε να λυθεί με δίκαιο τρόπο το πρόβλημα του Σαϊντού Καμαρά, όπως και όλων των άλλων νέων που βρίσκονται στην ίδια θέση μαζί του. Να του δοθεί άσυλο πρόσφυγα για να μπορέσει να ολοκληρώσει τις σπουδές του και μετά να αποφασίσει ποιο μέλλον θα επιλέξει.

 

Η αλληλεγγύη με τους πρόσφυγες, τους μετανάστες και τα ασυνόδευτα παιδιά και η υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, η καταδίκη του απαράδεκτου νομοθετικού πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεών της κατά των ξεριζωμένων από τη χώρα τους λόγω πολέμων, επεμβάσεων και εκμετάλλευσης, είναι καθήκον κάθε προοδευτικού ανθρώπου.

 

Αθήνα, 29 Μάρτη 2022