Γλώσσα:
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
Home arrow Τομείς δράσης arrow Λατινική Αμερική και Καραϊβική arrow - Αναζήτηση άρθρου arrow Άλλες χώρες arrow ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΥΒΑΝΙΚΟ ΛΑΟ

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), μια μέρα σαν τη σημερινή, εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της στον κουβανικό λαό, που δίνει μια ακόμα δύσκολη μάχη ενάντια στον ιμπεριαλισμό.

 

 Η ΕΕΔΔΑ τιμάει το μεγάλο ηγέτη του κουβανικού λαού, τον Φιδέλ Κάστρο, με ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσα μας δίδαξε, γιατί μας έκανε να καταλάβουμε ακόμα πιο καλά την έννοια της διεθνιστικής αλληλεγγύης. Γιατί αποτελεί ζωντανό σύμβολο της αλληλεγγύης με τους λαούς που μάχονται για τα δικαιώματά τους, για μια αξιοπρεπή ζωή για όλους τους εργαζόμενους. Γιατί είναι φωτεινό παράδειγμα για όλους όσους αγωνίζονται ενάντια στην εκμετάλλευση και καταπίεση, όπου κι αν ζουν.

 

Δεν θα σταματήσουμε να τιμάμε την Κουβανική Επανάσταση και τον ηγέτη της, να στεκόμαστε στο πλάι του κουβανικού λαού στους σημερινούς και αυριανούς αγώνες του ενάντια στον ιμπεριαλισμό και να διακηρύχνουμε μαζί του το δικαίωμά του να συνεχίσει να χτίζει την κοινωνία που επέλεξε ελεύθερα.

 

Αθήνα, 25 Νοέμβρη 2021