Γλώσσα:
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
Home arrow Τομείς δράσης arrow Λατινική Αμερική και Καραϊβική arrow - Αναζήτηση άρθρου arrow Άλλες χώρες arrow Η ΚΟΥΒΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ!

 Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταγγέλλει τη συνέχιση της ενορχηστρωμένης από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και των συμμάχων της προβοκάτσιας με τις αντεπαναστατικές, αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, κινητοποιήσεις και ενέργειες σε βάρος της Κούβας και του λαού της, που προετοιμάζονται για τις 12-15 Νοέμβρη στην Κούβα και σε διάφορες χώρες. Στην ίδια την Κούβα, μέσω των λεγόμενων μέσων κοινωνικής δικτύωσης, προπαγανδίζεται μια διαδήλωση στην Αβάνα και σε άλλες πόλεις στις 15 Νοέμβρη.

 

Η επιλογή της ημερομηνίας δεν είναι τυχαία. Εκείνη την ημέρα ανοίγουν τα σχολεία στην Κούβα με το σύνολο των μαθητών εμβολιασμένο με εμβόλια κουβανικής παραγωγής, αλλά επίσης ανοίγει και ο τουρισμός που τα τελευταία χρόνια αποτελεί βασική πηγή εσόδων για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που δημιουργεί ο αποκλεισμός που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ και ενισχύθηκε παραπέρα από τους νόμους που ψήφισε η κυβέρνηση Τραμπ και εφαρμόζει και ενισχύει η κυβέρνηση Μπάιντεν.

Πρόκειται για μια νέα απόπειρα αποσταθεροποίησης. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και μια σειρά αντιδραστικές λατινοαμερικάνικες, κυρίως, κυβερνήσεις, με τη βοήθεια αντεπαναστατικών οργανώσεων που έχουν την έδρα τους στο Μαϊάμι και κουβανών γνωστών μισθοφόρων που ζουν στην ίδια την Κούβα συνεχίζουν τις προβοκατόρικες ενέργειες ενάντια στον κουβανικό λαό, σε μια προσπάθεια να ανατρέψουν τη σοσιαλιστική κοινωνία που έχει εγκαθιδρύσει εδώ και πάνω από 60 χρόνια με τη θέλησή του και την έχει υπερασπιστεί με σθένος και αποφασιστικότητα όλα αυτά τα χρόνια. Με το πρόσχημα της εξασφάλισης της «δημοκρατίας» και των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» οι ιμπεριαλιστές μόνο αφελείς μπορούν να πείσουν για τις προθέσεις τους. Για άλλη μια φορά οι προσπάθειές τους θα αποτύχουν. Τα σχέδιά τους για ανατροπή της επανάστασης δεν θα πετύχουν το στόχο τους. Ο κουβανικός λαός έχει πείρα και ξέρει να υπερασπίζεται τις κατακτήσεις του.

 

Στο πλάι του βρίσκονται όλοι οι λαοί που έχουν ζήσει στο πετσί τους και ξέρουν τι εννοούν οι ιμπεριαλιστές όταν μιλάνε για «δημοκρατία». Ο ελληνικός λαός έχει εκφράσει επανειλημμένα, με κάθε τρόπο τη στήριξή του στο λαό της Κούβας μέσα από τις οργανώσεις του. Θα σταθεί και πάλι στο πλάι του απαιτώντας να σταματήσουν αμέσως όλες οι ανατρεπτικές ενέργειες κατά της Κούβας, να αρθεί χωρίς όρους ο οικονομικός, εμπορικός και χρηματοπιστωτικός αποκλεισμός των ΗΠΑ που τόσα προβλήματα δημιουργεί και να επιστραφεί στον κουβανικό λαό το έδαφος που παρακρατούν παράνομα οι ΗΠΑ με τη βάση τους στο Γουαντάναμο.

 

 

Αθήνα, 11 Νοέμβρη 2021