Γλώσσα:
Home arrow Τελευταία νέα arrow ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ της οργανωμένης βίας φασιστοειδών στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ της οργανωμένης βίας φασιστοειδών στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταδικάζει απερίφραστα τα απαράδεκτα γεγονότα στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και την οργανωμένη βία των φασιστοειδών απέναντι σε μαθητές, φοιτητές, γονείς και εκλεγμένους συνδικαλιστές, χρησιμοποιώντας το σχολείο και τους μαθητές ως ομήρους, με την πλήρη ανοχή πάνοπλων αστυνομικών.

 

Καταδικάζουμε την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο για τις δηλώσεις τους που εξισώνουν θύτες και θύματα στη λογική των ίσων αποστάσεων που πάντα καταλήγει να πριμοδοτεί τους θύτες.

 

Τα γεγονότα στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης αποδεικνύουν την ανάγκη για συνεχή αγώνα ώστε αυτά τα φασιστικά στοιχεία που εκφράζουν το σκοταδισμό, το ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία να καταδικαστούν και να απομονωθούν σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σχολείο, γειτονιά, πανεπιστήμιο. Ο φασισμός δεν τσακίζεται μόνο με μια δίκη. Χρειάζεται καθημερινός αγώνας ενάντια στο σύστημα που τον γεννάει. Η ΕΕΔΔΑ είναι με το μέρος όλων όσοι γίνονται θύματα της φασιστικής βίας και με εκείνους που την αντιπαλεύουν με συνέπεια.

 

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

 

Αθήνα, 30 Σεπτέμβρη 2021

< Προηγούμενα   Επόμενα >