Γλώσσα:
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
Home arrow Τομείς δράσης arrow Λατινική Αμερική και Καραϊβική arrow - Αναζήτηση άρθρου arrow Άλλες χώρες arrow ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταδικάζει το απαράδεκτο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, με το οποίο η πλειοψηφία των Ευρωβουλευτών καταδικάζει την Κούβα για δήθεν παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.Συντάσσονται έτσι για μια ακόμα φορά με τα σχέδια της κυβέρνησης των ΗΠΑ για επέμβαση στη Κούβα με πρόσχημα την «αποκατάσταση της δημοκρατίας».

 

Και αυτή η ενορχηστρωμένη προσπάθεια των ιμπεριαλιστών, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ να ανατρέψουν την Κουβανική Επανάσταση θα πέσει στο κενό. Ο κουβανικός λαός γνωρίζει καλά εδώ και 62 χρόνια τις προβοκάτσιες αυτών που επεμβαίνουν και αποσταθεροποιούν όποια καθεστώτα δεν τους βολεύουν. Ξέρει πώς να αντιμετωπίζει οργανωμένα τις προσπάθειες ανατροπής των επιτευγμάτων του, της σοσιαλιστικής κοινωνίας του.

Στον αγώνα του δεν είναι μόνος. Έχει την αμέριστη στήριξη όλων των λαών, που στην πλειοψηφία τους έχουν δεχτεί πολλές φορές τη διεθνιστική αλληλεγγύη του στον τομέα της υγείας, της παιδείας,του αθλητισμού.

 

Η ΕΕΔΔΑ στέκεται στο πλευρό του κουβανικού λαού και απαιτεί τον άμεσο και χωρίς όρους τερματισμό του αποκλεισμού που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ και το σταμάτημα των διαφόρων ειδών επιθέσεων της ΕΕ ενάντια στον κουβανικό λαό και την κυβέρνησή του.

 

Η Κούβα δεν είναι μόνη της.

Έχει πλάι της όλους τους λαούς του κόσμου.

 

 

Αθήνα, 17 Σεπτέμβρη 2021