Γλώσσα:
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
Home arrow Τομείς δράσης arrow Λατινική Αμερική και Καραϊβική arrow - Αναζήτηση άρθρου arrow Άλλες χώρες arrow ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ της απαράδεκτης ανακοίνωσης κατά της Κούβας

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταγγέλλει και καταδικάζει με αγανάκτηση την ελληνική κυβέρνηση που, μαζί με μια σειρά άλλες αντιδραστικές κυβερνήσεις από διάφορα μέρη του κόσμου, υπέγραψε την απαράδεκτη ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατά της Κούβας, κατηγορώντας την για «μαζικές συλλήψεις» και απαιτώντας «πλήρη αποκατάσταση της πρόσβασης στο διαδίκτυο».

 

Συνεχίζοντας την επίθεσή τους ενάντια στην κυβέρνηση και το λαό της Κούβας, που μέχρι τώρα περιλαμβάνει από υποκίνηση και οργάνωση προβοκατόρικων συγκεντρώσεων και βανδαλισμών από ομάδες πληρωμένων «αντιφρονούντων», μέχρι νέες κυρώσεις κατά κουβανών αξιωματούχων, οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσπαθούν να πετύχουν ό,τι δεν κατάφεραν μέχρι σήμερα με το σκληρό οικονομικό, εμπορικό και χρηματοπιστωτικό αποκλεισμό: να ανατρέψουν την κυβέρνηση της Κούβας και να εγκαταστήσουν στη χώρα μια κυβέρνηση της αρεσκείας τους.

Η ελληνική κυβέρνηση της ΝΔ, που περηφανεύεται ότι η πρώτη ενέργειά της στην εξωτερική πολιτική όταν ανάλαβε τη διακυβέρνηση ήταν η αναγνώριση της μαριονέτας των ΗΠΑ Χουάν Γουαϊδό σαν «μεταβατικού προέδρου» της Βενεζουέλας, συνεχίζει τον πολιτικό κατήφορό της και σε κατάφωρη αντίθεση με την εκφρασμένη θέληση του ελληνικού λαού στηρίζει την απαράδεκτη πολιτική των ΗΠΑ και της ΕΕ ενάντια στην Κούβα και υπογράφει μια επαίσχυντη ανακοίνωση, «ανησυχώντας» τάχα για τα ανθρώπινα δικαιώματα του κουβανικού λαού.

Η ΕΕΔΔΑ στηρίζει αποφασιστικά τον κουβανικό λαό και τον αγώνα του για να συνεχίσει να ζει ελεύθερος χωρίς ξένες επεμβάσεις. Τα σχέδια του ιμπεριαλισμού είναι καταδικασμένα σε αποτυχία. Ο κουβανικός λαός θα αντισταθεί για μια ακόμα φορά στους επιθετικούς σχεδιασμούς και τις προσπάθειες επέμβασης. Έχει πλάι του τους λαούς όλου του κόσμου, και φυσικά και τον ελληνικό λαό, που καταδίκασε μαζικά τα παλιά και νέα ιμπεριαλιστικά σχέδια κατά της σοσιαλιστικής Κούβας. Απαιτεί να σταματήσει εδώ και τώρα ο απάνθρωπος αποκλεισμός και να αφεθεί ο κουβανικός λαός ελεύθερος να συνεχίσει να ακολουθεί το δρόμο που μόνος του διάλεξε.

 

Αθήνα, 27.7.2021