Γλώσσα:
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
Home arrow Τομείς δράσης arrow Λατινική Αμερική και Καραϊβική arrow - Αναζήτηση άρθρου arrow Άλλες χώρες arrow ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ προβοκάτσιας της κυβέρνησης των ΗΠΑ σε στενή συνεργασία με την κουβανο-αμερικανική μαφία

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταγγέλλει και καταδικάζει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την πρόσφατη προβοκάτσια που ενορχηστρώθηκε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ σε στενή συνεργασία με την κουβανο-αμερικανική μαφία και εκτελέστηκε από μικρές ομάδες αντεπαναστατών που ζουν μέσα στην Κούβα και χρηματοδοτούνται από τις ΗΠΑ.

 

Τα προεόρτια αυτής της προβοκάτσιας είχαν ξεκινήσει εδώ και καιρό με μικροσυγκεντρώσεις έξω από υπουργεία και με τα ίδια συνθήματα περί «ελευθερίας», «δημοκρατίας», «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και –άκουσον-άκουσον!- για την αντιμετώπιση της πανδημίας, που μεγαλοποιούνταν από ΜΜΕ, μέσα κοινωνικής δικτύωσης κλπ. στην υπηρεσία του ιμπεριαλισμού. Αυτή τη φορά, η προβοκάτσια ξεπέρασε εύκολα τα σύνορα της Κούβας και ακόμα και τα ΜΜΕ της χώρας μας, που δεν απασχολούνται ιδιαίτερα με την κατάσταση σ’ αυτή τη χώρα της Καραϊβικής, έσπευσαν να παρουσιάσουν τις παραποιημένες, όπως φάνηκε στη συνέχεια, εικόνες από τους δρόμους της Κούβας.

Η περήφανη απάντηση του κουβανικού λαού ήρθε την ίδια στιγμή με τις διαμαρτυρίες των αντεπαναστατών. Χιλιάδες λαού, η νεολαία, οι μαζικές οργανώσεις βγήκαν μαζικά και οργανωμένα στους δρόμους να στηρίξουν την επανάσταση και τις κατακτήσεις τους. Ο κουβανικός λαός απόδειξε για μια ακόμα φορά ότι είναι ένας λαός οργανωμένος, αποφασισμένος και οπλισμένος και δεν πέφτει θύμα τέτοιων επιθετικών σχεδίων και ενεργειών. Από τη νίκη της Επανάστασης το 1959 έχει αντιμετωπίσει πολλές προβοκάτσιες, επιθέσεις, συκοφαντίες.

 

Η κατάσταση στην Κούβα είναι δύσκολη. Τα πάνω από 60 χρόνια οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού, που επί κυβέρνησης Τραμπ επιδεινώθηκε ακόμα περισσότερο και σήμερα εφαρμόζεται από την κυβέρνηση Μπάιντεν, μαζί με την πανδημία έχουν προκαλέσει πολλά προβλήματα στον κουβανικό λαό. Και παρόλα αυτά, εξακολουθεί να προσφέρει τη διεθνιστική του αλληλεγγύη σε όσους λαούς τη χρειάζονται, πρώτα και κύρια στον τομέα της ιατρικής με τις περίφημες αποστολές σε όλες τις ηπείρους, ενώ έχουν αναπτυχθεί και πέντε εμβόλια κατά του COVID 19, ένα από τα οποία προορίζεται και για παιδιά. Εμβόλια που είναι σίγουρο πως δεν θα σώσουν μόνο ζωές Κουβανών, αλλά και Αφρικανών, Ασιατών, Λατινοαμερικάνων.

 

Τα σχέδια του ιμπεριαλισμού δεν θα περάσουν. Οι παντοειδείς επεμβάσεις των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που «κόπτονται» για την «ελευθερία» και τη «δημοκρατία» και μακελεύουν τους λαούς τους όταν διαμαρτύρονται, είναι καταδικασμένα σε αποτυχία. Ο κουβανικός λαός είναι αποφασισμένος να τα ματαιώσει. Στο πλευρό του έχει την αμέριστη συμπαράσταση του παγκόσμιου κινήματος αλληλεγγύης, των λαών όλου του κόσμου.

Αθήνα, 14.7.2021