Γλώσσα:
30 ΜΑΡΤΗ Ημέρα της Παλαιστινιακής Γης

Η επέτειος της 30 Μάρτη τιμάται φέτος στον απόηχο της παραπομπής του Ισραήλ στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για εγκλήματα πολέμου σε βάρος των Παλαιστινίων. Παραπομπή που διόλου δεν φαίνεται να πτοεί το Ισραήλ το οποίο συνεχίζει την ίδια δολοφονική, επεκτατική, καταπιεστική πολιτική.  

Ο παλαιστινιακός λαός θυμάται την επέτειο για τη Γη του, ενώ την ίδια στιγμή οι «απαλλοτριώσεις γης» και οι κατεδαφίσεις παλαιστινιακών οικισμών συνεχίζονται για να απλωθούν σ’ αυτούς ισραηλινοί εποικισμοί. Οι συλλήψεις και φυλακίσεις ανθρώπων που αγωνίζονται για το δίκιο τους σε ισραηλινές φυλακές κάτω από άθλιες συνθήκες, γίνονται ολοένα και πιο αδιανόητες, αφού έφτασαν στο σημείο να συλλαμβάνουν και παιδιά, 8 και 10 ετών, για «αντίσταση κατά της αρχής». Όσο για την πανδημία, που μαστίζει τον παλαιστινιακό λαό, αρνούνται να πάρουν οποιοδήποτε μέτρο για την προστασία του.

Από τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, ανάμεσά τους και την ελληνική κυβέρνηση, δεν περιμένουμε τίποτα θετικό. Η όλη πορεία τους δείχνει ότι είναι αποφασισμένοι να καταπατήσουν και το τελευταίο ψήγμα ανθρώπινου δικαιώματος του παλαιστινιακού λαού, προκειμένου να διασφαλίσουν τα συμφέροντα των μονοπωλίων τους, να αυξήσουν τα κέρδη τους, να εξασφαλίσουν νέα οφέλη.

Όμως, οι λαοί της περιοχής δεν έχουν το δικαίωμα να αρνούνται να δουν αυτές τις αλήθειες, να κλείνουν τα μάτια σε τέτοιου είδους βαρβαρότητες, να επιτρέπουν στις κυβερνήσεις τους να εναποθέτουν την ασφάλεια των χωρών τους στα χέρια σφαγέων, όπως το κράτος του Ισραήλ.

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καλεί τον ελληνικό λαό να αφουγκραστεί τον πόνο του λαού της Παλαιστίνης, να σταθεί στο πλευρό του με κάθε τρόπο που έχει στη διάθεσή του ώσπου αυτός να βρει το δίκιο του, τη λευτεριά του από τον ισραηλινό ζυγό, να αποκτήσει τη δική του πατρίδα ελεύθερη, ανεξάρτητη, κυρίαρχη, στα σύνορα του 67, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Εμείς από τη μεριά μας θα στηρίζουμε πάντα το δίκαιο αγώνα του, θα αναδεικνύουμε με κάθε ευκαιρία τις αγριότητες των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής, θα συνεχίσουμε να πιέζουμε την ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει τις κάθε είδους Συμφωνίες και Συνόδους με το Ισραήλ.

 

Ζήτω οι αγώνες του παλαιστινιακού λαού για δίκιο και λευτεριά!

Αθήνα, 26 Μάρτη 2021
< Προηγούμενα   Επόμενα >