Γλώσσα:
ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΥΠΟΔΙΚΟ!

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) χαιρετίζει την απόφαση της επικεφαλής εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης, Φάτου Μπενσούντα, να ξεκινήσει έρευνα για τα εγκλήματα πολέμου των ισραηλινών αρχών κατά της ανθρωπότητας και σε βάρος των Παλαιστινίων της Δυτικής Όχθης και της Λωρίδας της Γάζας με αφορμή τις δολοφονικές βομβιστικές επιθέσεις ενάντια στις περιοχές αυτές το 2014.

Η εξέλιξη αυτή, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε την έντονη αντίδραση και αγανάκτηση των ισραηλινών αρχών κατοχής και είχε απορριφθεί από τις ΗΠΑ, ενώ από τη μεριά της, η Παλαιστινιακή Αρχή δήλωσε ικανοποιημένη.

Έχει κάθε δικαίωμα η Παλαιστινιακή Αρχή να αισθάνεται ικανοποίηση. Ακόμα και αυτή η αργοπορημένη απόφαση, την κατάληξη της οποίας κανείς δεν γνωρίζει, είναι πολύ σημαντική για τον παλαιστινιακό λαό αφού, έστω και λεκτικά, καταδικάζει τη βαρβαρότητα του στρατοκρατικού Ισραήλ ενάντια σε έναν άοπλο λαό που αγωνίζεται για τα δίκια του οπλισμένος με πέτρες.

Ένα κράτος που δεν συμπεριφέρεται βίαια μόνο στον εχθρό παλαιστινιακό λαό αλλά ακόμα και στον ίδιο τον ισραηλινό λαό, αφού έφτασε στο σημείο να δημοσιοποιήσει την πρωτοφανή απόφαση- την οποία στη συνέχεια νομιμοποίησε το Ανώτατο Δικαστήριό του- ότι έχει έννομο συμφέρον να παρακολουθεί τα κινητά τηλέφωνα του ίδιου του λαού με το γελοίο επιχείρημα της πάταξης της πανδημίας!

 

Εμείς, οι φίλοι του παλαιστινιακού λαού και όλοι όσοι στέκονται αλληλέγγυοι στο δίκαιο αγώνα του, οφείλουμε να πιέσουμε με κάθε μέσο που έχουμε στη διάθεσή μας ώστε να μη μείνει στα χαρτιά η όποια θετική απόφαση εκδοθεί από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

 

Οι δηλώσεις της Φάτου Μπενσούντα ότι «η κύρια ανησυχία μας πρέπει να αφορά τα θύματα των εγκλημάτων, τόσο Παλαιστίνιους όσο και Ισραηλινούς, που προκύπτουν από το μακρύ κύκλο της βίας και ανασφάλειας ο οποίος έχει προκαλέσει βαθύ πόνο και απόγνωση σε όλες τις πλευρές», βάζουν στην ίδια ζυγαριά θύτες και θύματα. Αλλά και η ιμπεριαλιστική πολιτική πρακτική έχει διδάξει ότι οι λαοί δεν μπορούν να εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε τέτοιους οργανισμούς για την οριστική λύση των προβλημάτων τους. Γι’ αυτούς τους λόγους δηλώνουμε έτοιμοι και αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας, στο πλευρό των παλαιστίνιων αγωνιστών, ώσπου να αναγνωριστεί το δίκιο τους και να αποκτήσουν τη δική τους πατρίδα ελεύθερη, ανεξάρτητη, κυρίαρχη, στα σύνορα του ’67, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

 

 

Η Παλαιστίνη δεν είναι μόνη

Έχει πολύτιμο όπλο της τη διεθνιστική αλληλεγγύη!

     

Αθήνα, 5 Μάρτη 2021  
< Προηγούμενα   Επόμενα >