Γλώσσα:
Home arrow Τομείς δράσης arrow Μέση Ανατολή, Αραβικός Κόσμος arrow - Αναζήτηση άρθρου arrow Άλλες χώρες arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταδικάζει απερίφραστα στον ελληνικό λαό τους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ στη Συρία, που είχαν ως αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς. Ταυτόχρονα, εκφράζει την αμέριστη διεθνιστική της αλληλεγγύη και συμπαράσταση στο δοκιμαζόμενο συριακό λαό.

 

Αποκαλύπτεται γι’ ακόμη μια φορά ο δολοφονικός ρόλος των ΗΠΑ κατά των λαών και καταρρίπτονται οι όποιες αυταπάτες του προηγούμενου διαστήματος σχετικά με τη δήθεν προοδευτικότητα της νέας προεδρίας.

 

Γίνεται φανερό πως οι βομβαρδισμοί στη Συρία πραγματοποιούνται σε μια περίοδο που κλιμακώνονται οι ανταγωνισμοί και η επιθετικότητα των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και του Περσικού Κόλπου, με στόχο το Ιράν και τη Ρωσία. Το φιτίλι του πολέμου είναι αναμμένο, και για τους λαούς της περιοχής προοιωνίζονται θανάσιμοι κίνδυνοι.

Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να νομιμοποιήσει στη συνείδησή του το γεγονός πως οι ΗΠΑ έχουν το «δικαίωμα» να βομβαρδίζουν οποιαδήποτε ξένη χώρα. Να βγάλει συμπεράσματα για το γεγονός ότι η ολοένα και μεγαλύτερη πρόσδεση της Ελλάδας στο άρμα των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, με ευθύνη της ΝΔ και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, δεν εγγυάται σε καμία περίπτωση την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή. Αντίθετα, επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά πως ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ αποτελούν εργαλεία του κεφαλαίου κατά των λαών.

 

Δεν χωράει επανάπαυση κι εφησυχασμός! Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει η πάλη του λαού μας ενάντια  στην εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Να εκφραστεί με κάθε τρόπο η αλληλεγγύη στο λαό της Συρίας.

 

ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ – Η ΜΟΝΗ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΑΟΙ!

 

Αθήνα, 1 Μάρτη 2021

< Προηγούμενα