Γλώσσα:
Home arrow Τομείς δράσης arrow Μέση Ανατολή, Αραβικός Κόσμος arrow - Αναζήτηση άρθρου arrow Παλαιστίνη arrow ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας ενάντια στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας ενάντια στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό.

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη βάρβαρη επιθετική πολιτική των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας ενάντια στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό.

 

Η βαρβαρότητα αυτή είχε σαν αποτέλεσμα ακόμα μια δολοφονία ενός 13χρονου Παλαιστίνιου και τον τραυματισμό άλλων τεσσάρων, το «λάθος» των οποίων ήταν ότι συμμετείχαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη δημιουργία εβραϊκού εποικισμού κοντά στο χωριό τους, Μπουγκαΐρ, κοντά στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης.  

 

Ποιο ήταν, όμως, το λάθος που έκαναν οι τέσσερις Παλαιστίνιοι του καταυλισμού Καλαντίγια, που τραυματίστηκαν από ισραηλινούς ασφαλίτες οι οποίοι, ντυμένοι με πολιτικά, εισέβαλαν στον καταυλισμό τις αμέσως επόμενες μέρες; 

 

Κανείς δεν μπορεί πια να κλείνει τα μάτια μπροστά σ’ αυτή την πολιτική, που καθημερινά εξαχρειώνεται με τη στήριξη των ΗΠΑ, την αδιαφορία της ΕΕ και την «αφωνία» του ΟΗΕ.

Οι ευθύνες όλων ανεξαίρετα των ιμπεριαλιστών επιβεβαιώνονται καθημερινά στην πράξη. Από την πλευρά των ΗΠΑ δεν υπήρξε καμία απολύτως αντίδραση στο τραγικό αυτό γεγονός. Αξιωματούχοι της ΕΕ, που βρίσκονταν την ίδια περίοδο στην Ιερουσαλήμ, καταδίκασαν, σύμφωνα με την πάγια τακτική τους, τη δολοφονία αλλά πέραν της λεκτικής αυτής καταδίκης, στην πράξη δεν έδωσαν συνέχεια. Ο δε «άφωνος» ΟΗΕ προβαίνει σε δηλώσεις μόνο όταν το επιτρέψουν οι ΗΠΑ.

 

Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να μένει αδιάφορος μπροστά σε όλα αυτά, ούτε στην πολιτική που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση, ακριβώς στα ίδια βήματα όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, δεξιών, κεντρώων,  «αριστερών», μονοκομματικών και συνεργασίας.  Έχει χρέος να καταγγείλει τα σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ για την εδραίωση της ισραηλινής κατοχής και την απομόνωση της Παλαιστίνης. Να σταθεί ενάντια σε όλα τα σχέδια που εξυφαίνουν σε βάρος τόσο του παλαιστινιακού λαού όσο και όλων των άλλων λαών.

 

Η ΕΕΔΔΑ θα είναι πάντα αλληλέγγυα με το λαό της Παλαιστίνης, θα καταδικάζει κάθε επίθεση του ιμπεριαλισμού ενάντια στα δικαιώματά του, θα στηρίζει το δίκαιο αγώνα του για μια πατρίδα ελεύθερη, ανεξάρτητη, κυρίαρχη, στα σύνορα του 67, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

 

Ως την τελική νίκη του λαού της Παλαιστίνης!

 

Αθήνα, 9 Δεκέμβρη 2020

< Προηγούμενα   Επόμενα >