Γλώσσα:
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ!

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταγγέλλει το Δήμο της Αθήνας και το Δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη για την πρόσκληση της μαριονέτας των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χουάν Γουαϊδό να μιλήσει στα πλαίσια του λεγόμενου Δημοκρατικού Φόρουμ της Αθήνας, που διεξάγεται διαδικτυακά αυτές τις μέρες. Το Φόρουμ διοργανώνεται από το Ίδρυμα για τη Δημοκρατία και τον Πολιτισμό, με τη συνεργασία των εφημερίδων Νιου Γιορκ Τάιμς και Καθημερινή, το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τη Δημοκρατία, το Ίδρυμα Κόφι Άναν και το Δήμο Αθηναίων.

 

Ανάμεσα σε άλλους, στη συζήτηση θα συμμετάσχουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Γενική Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο Πρόεδρος της Microsoft WW και το «χαϊδεμένο παιδί» της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, Χουάν Γουαϊδό. Ο Γουαϊδό, που αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας το Γενάρη του 2019, δεν σταμάτησε από τότε να προωθεί τα σχέδια των ΗΠΑ και της ΕΕ για τη βίαιη ανατροπή του εκλεγμένου προέδρου της χώρας Νικολάς Μαδούρο. Ο Γουαϊδό προσκλήθηκε σαν πρόεδρος της Βουλής της Βενεζουέλας, ενώ τον έχει αποκηρύξει το μεγαλύτερο μέρος των βουλευτών που τον στήριζαν και έχουν προχωρήσει στην εκλογή άλλου προέδρου, που δεν αναγνωρίζεται από τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Καταγγέλλουμε την πρόσκληση του Χουάν Γουαϊδό από το Δήμαρχο της Αθήνας, καθώς και τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης που με κάθε ευκαιρία δηλώνει τη στήριξή της στον πραξικοπηματία. Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στο λαό της Βενεζουέλας και στις λαϊκές και μαζικές οργανώσεις του και στηρίζουμε το δικαίωμά του να καθορίζει μόνος του το μέλλον του, χωρίς εκβιασμούς, απειλές και ξένες επεμβάσεις. 

 

 

Αθήνα, 30 Σεπτέμβρη 2020     

< Προηγούμενα   Επόμενα >