Γλώσσα:
15 Μάη - Ημέρα της Παλαιστινιακής ΝΑΚΜΠΑ

15 Μάη - Ημέρα της Παλαιστινιακής ΝΑΚΜΠΑ

 

 

Η φετινή επέτειος της ΝΑΚΜΠΑ, της καταστροφής της Παλαιστίνης από το Ισραήλ, βρίσκει τον παλαιστινιακό λαό σε πιο δεινή θέση από ποτέ. Μετά τους πολύμηνους και πολύνεκρους βομβαρδισμούς της Λωρίδας της Γάζας με πρόσχημα το χτύπημα της Χαμάς, ήρθε η πανδημία του κορονοϊού να πλήξει την Παλαιστίνη με ανυπολόγιστες μελλοντικές συνέπειες.

 

Σαν να μην ήταν, όμως, αρκετά αυτά όπως και τόσα άλλα που έχει υποστεί ο παλαιστινιακός λαός από την εξηντάχρονη και πλέον ισραηλινή στρατοκρατική πολιτική απέναντί του, με την ανοχή και τις ευλογίες όλων των ιμπεριαλιστικών κρατών της γης, ήρθε τώρα και η απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να  προσαρτήσει στο κράτος του Ισραήλ την κοιλάδα του Ιορδάνη.

Η απόφαση αυτή θέτει σε μεγάλο κίνδυνο την ειρήνη και ασφάλεια όχι μόνο της Παλαιστίνης αλλά ολόκληρης της Μέσης Ανατολής. Επιπλέον, καταστρέφει και την τελευταία ελπίδα των Παλαιστινίων για τη λύση των δύο κρατών με στόχο την ίδρυση ανεξάρτητου, κυρίαρχου Παλαιστινιακού Κράτους, στα σύνορα του 67, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Αντίθετα, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του αμερικανού προέδρου, το ήδη χωρισμένο Κράτος της Παλαιστίνης κατακερματίζεται παραπέρα και, το πιο επικίνδυνο από όλα, η ασφάλειά του εναποτίθεται στο ίδιο το Ισραήλ.

 

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καλεί τον ελληνικό λαό να αγρυπνά μπροστά σε τέτοιες επικίνδυνες αποφάσεις. Να υψώσει τείχη αντίστασης στα σχέδια αυτά του ιμπεριαλισμού, που μετατρέπουν την περιοχή μας σε πυριτιδαποθήκη και τις ζωές μας βορά στις πολεμικές μηχανές του. Να υπερασπιστούμε όλοι μαζί το δίκιο του παλαιστινιακού λαού και να βροντοφωνάξουμε:

 

Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

< Προηγούμενα   Επόμενα >