Γλώσσα:
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΒΟΛΙΒΙΑΣ

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταδικάζει το πραξικόπημα στη Βολιβία που εκπόνησε για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση των ΗΠΑ και πραγματοποίησε με τη βοήθεια του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών και της ντόπιας ολιγαρχίας, καθώς και ενός τμήματος του στρατού ενάντια στον εκλεγμένο πρόεδρο της χώρας Έβο Μοράλες.

 

Καταδικάζουμε τη βία που έχει εξαπολυθεί από στρατό, αστυνομία και αντιδραστικές δυνάμεις ενάντια στο λαό της Βολιβίας, τις βιαιότητες και τους βανδαλισμούς κατά της πρεσβείας της Βενεζουέλας, που βοήθησαν και οι εμπρηστικές δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ, τις ενέργειες ενάντια στην Κούβα, τις συλλήψεις και τις βιαιοπραγίες ενάντια σε πολίτες που διαμαρτύρονται δυναμικά στους δρόμους της Λα Πας και άλλων μεγάλων πόλεων.


Η νέα αυτή ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λατινική Αμερική, που έρχεται σε συνέχεια της επιθετικής πολιτικής των ΗΠΑ, του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών και αντιδραστικών λατινοαμερικάνικων κυβερνήσεων ενάντια στη Βενεζουέλα, τη Νικαράγουα και την Κούβα, επιβεβαιώνουν τους σχεδιασμούς του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ ενάντια στους λαούς της Λατινικής Αμερικής.

 

Η ΕΕΔΔΑ εκφράζει την πλήρη αλληλεγγύη της και συμπαράσταση στο λαό και τις λαϊκές δυνάμεις της Βολιβίας . Ο λαός της Βολιβίας, όπως και κάθε άλλος λαός, είναι ο μόνος που μπορεί να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα που τον ταλαιπωρούν, είναι ο μόνος υπεύθυνος να αποφασίζει για το μέλλον της χώρας του.

 

 

Αθήνα, 12 Νοέμβρη 2019  


< Προηγούμενα