Γλώσσα:
Home arrow Τομείς δράσης arrow Μετανάστες - Πρόσφυγες arrow - Αναζητήση άρθρου arrow Μετανάστες - Πρόσφυγες arrow Να μην ψηφιστεί το αντιδραστικό νομοσχέδιο για το άσυλο
Να μην ψηφιστεί το αντιδραστικό νομοσχέδιο για το άσυλο

Την προηγούμενη βδομάδα, η κυβέρνηση της ΝΔ με δημόσια διαβούλευση μόλις πέντε ημερών κατέθεσε στις επιτροπές της Βουλής το νέο αντιδραστικό νομοσχέδιο για το άσυλο που καταργεί κάθε έννοια προστασίας των προσφύγων και αποτελεί συνέχεια της απαράδεκτης Συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης - Ελλάδας - Τουρκίας.

 

Με το νομοσχέδιο συνεχώς αναζητούνται άλλοθι για την αφαίρεση δικαιωμάτων και οι αρμόδιες επιτροπές για το άσυλο από διοικητικές μετατρέπονται σε δικαστικές.  Όσοι τελικά πάρουν άσυλο πρέπει μέσα σε δύο μήνες να φύγουν από τις υπάρχουσες δομές με αποτέλεσμα να βρεθούν άστεγοι, χωρίς υγειονομική  περίθαλψη και  για άλλη μια φορά έρμαια κυκλωμάτων. Γίνονται δηλαδή  πολλά βήματα πίσω από την προστασία που προβλέπεται από τις Διεθνείς Συνθήκες, ειδικά από τη Συνθήκη της Γενεύης για τους Πρόσφυγες.

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής  Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) απαιτεί να μεταφερθούν άμεσα όλοι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες από τα νησιά σε αξιοπρεπή κέντρα φιλοξενίας της ηπειρωτικής Ελλάδας, όπου θα γίνεται και η κατάθεση των αιτημάτων τους για άσυλο στην προοπτική του άμεσου απεγκλωβισμού τους από την Ελλάδα και της μετακίνησής τους με ασφάλεια στις χώρες πραγματικού προορισμού τους.

 

Λέμε όχι στη περικοπή των  δικαιωμάτων και στην ευκολότερη απέλαση  των  προσφύγων και καλούμε τα μέλη και τους φίλους μας σε  παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη, 31 Οκτώβρη, στη 1 μ.μ. στη Βουλή, που διοργανώνει το ΠΑΜΕ, τα  σωματεία και οι εργαζόμενοι της Αττικής

 

Αθήνα, 30 Οκτώβρη 2019
< Προηγούμενα   Επόμενα >