Γλώσσα:
Home arrow Τομείς δράσης arrow Μέση Ανατολή, Αραβικός Κόσμος arrow - Αναζήτηση άρθρου arrow Άλλες χώρες arrow ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη νέα εισβολή του τουρκικού στρατού στη βορειοανατολική Συρία και στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στο συριακό λαό που εδώ και 8 χρόνια υφίσταται έναν άγριο ιμπεριαλιστικό πόλεμο, όπου εμπλέκονται όλες οι μεγάλες δυνάμεις, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ευρωπαϊκή Ένωση, Τουρκία, Ρωσία και έχει κοστίσει χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες, ανάμεσά τους παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένους, και χιλιάδες εκτοπισμένους και πρόσφυγες. 

 

Η νέα αυτή εισβολή της Τουρκίας, η τρίτη κατά σειρά, που ξεκίνησε ύστερα από το πράσινο φως που έδωσαν οι ΗΠΑ στην τουρκική κυβέρνηση, δημιουργεί μια εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση για τους λαούς της περιοχής και ιδιαίτερη ανησυχία για το μέλλον της ειρήνης στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο.

Η ελληνική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όπως και οι προηγούμενες, φέρει τεράστιες ευθύνες για όλη αυτή την κατάσταση. Πανηγυρίζει για την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικλ Πομπέο, και του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, στη χώρα μας, επισκέψεις που δένουν την Ελλάδα ακόμα πιο σφιχτά στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή, αναδιοργανώνουν και δημιουργούν νέες αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις απ’ άκρου σ’ άκρο.       

 

Η Ελλάδα πρέπει να απεμπλακεί από όλους τους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς, να μη συμμετάσχει σε καμιά επιθετική ενέργεια ενάντια στον οποιονδήποτε λαό. Καλούμε τον ελληνικό λαό να εκφράσει την αλληλεγγύη του στο συριακό λαό και στον κουρδικό πληθυσμό της περιοχής και να παλέψει για την αποχώρηση της χώρας μας από όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς που με την πολιτική τους σπέρνουν παντού πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά και θάνατο.

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

 

< Προηγούμενα   Επόμενα >