Γλώσσα:
Home arrow Τομείς δράσης arrow Άλλοι τομείς arrow - Αναζήτηση άρθρου arrow Διάφορα arrow ΖΗΤΩ Η 8 ΜΑΡΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ!
ΖΗΤΩ Η 8 ΜΑΡΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ!

ΖΗΤΩ Η 8 ΜΑΡΤΗ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ! 

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) χαιρετίζει την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, και καλεί τα μέλη και τους φίλους της να παραβρεθούν στη συγκέντρωση που διοργανώνει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) την Παρασκευή στις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια.

 Αυτή τη μέρα τιμάμε όσες γυναίκες, όπου γης, σηκώνουν το ανάστημά τους ενάντια στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού, αλλά και εκείνες που συνεχίζουν να δέχονται μοιρολατρικά την καταπίεσή του χωρίς να αντιδρούν και τις καλούμε να ενωθούν με το εργατικό λαϊκό κίνημα και να μετατρέψουν αυτή την επέτειο σε απαρχή νέων αγώνων για τα αναφαίρετα δικαιώματά μας, για τη ζωή μας, για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. 

 

 

Να παλέψουν ενάντια στους επεκτατικούς ιμπεριαλιστικούς πολέμους σε γειτονικές αλλά και πιο μακρινές χώρες, εκεί όπου χτυπά η καρδιά της παγκόσμιας εργατικής τάξης με την ελπίδα της απελευθέρωσής της από την καπιταλιστική καταπίεση, αδικία, ανισότητα, χωρίς, όμως, ποτέ να ξεχνούν σε αυτόν τους τον αγώνα όλες τις γυναίκες πρόσφυγες και μετανάστριες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή σε τόπους ξένους, πολλές φορές αφιλόξενους και σκληρούς γι΄ αυτές. Γιατί ο κοινός αγώνας γυναικών και ανδρών για τα κοινά συμφέροντα της εργατικής τάξης θα είναι εκείνος που μπορεί να μας φέρει όλους κοντύτερα στο αύριο που ονειρευόμαστε.

   

 

ΟΛΟΙ ΤΗΝ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΜΑΡΤΗ 2019

6 μ.μ. ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

 

 

                                                                                              Αθήνα, 4 Μάρτη 2019

< Προηγούμενα   Επόμενα >