Γλώσσα:
PHP  
PHP  
Home arrow Τελευταία νέα arrow Όλοι την Πέμπτη 19 Ιούλη στις 7.30 μ.μ. στην Ισραηλινή Πρεσβεία

Ζήτω ο αγώνας του Παλαιστινιακού Λαού!

 

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταγγέλλει τις συνεχιζόμενες επιθέσεις του ισραηλινού κράτους-δολοφόνου ενάντια στον παλαιστινιακό λαό με εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες. Οι επιθέσεις αυτές, που ξεκίνησαν στις 31 Μάρτη στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ, συνεχίζονται μέχρι σήμερα μετά και την απόφαση των ΗΠΑ να μεταφέρουν την πρεσβεία τους στην Ιερουσαλήμ αναγνωρίζοντάς την ουσιαστικά σαν πρωτεύουσα του Ισραήλ.

 

Για την κατάσταση που βιώνει ο παλαιστινιακός λαός εδώ και εξήντα χρόνια με την καταπάτηση όλων των δικαιωμάτων τους, κατά παράβαση των διεθνών κανόνων δικαίου, ευθύνονται εξίσου όλοι οι ιμπεριαλιστές. Οι ΗΠΑ, γιατί στηρίζουν απροκάλυπτα την παράνομη ισραηλινή κατοχή της Παλαιστίνης. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, γιατί στηρίζει με υποκριτικά λόγια τον παλαιστινιακό λαό ενώ με τις πράξεις της στηρίζει τις δολοφονικές ενέργειες του Ισραήλ. Ο ΟΗΕ, γιατί δεν απαιτεί την εφαρμογή των ίδιων του των αποφάσεων για το παλαιστινιακό.

Τεράστιες ευθύνες έχει και η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που με επιδέξια αριστεροσύνη διακηρύσσει σε όλους τους τόνους την «πάγια θέση της» για δίκαιη λύση του παλαιστινιακού, αλλά με δεξιόστροφη επιδεξιότητα υπογράφει συμφωνίες οικονομικής, εμπορικής και στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ, για λογαριασμό των ελληνικών μονοπωλίων.

 

Είναι ανάγκη να συνειδητοποιήσει ο ελληνικός λαός ότι τα δεινά του παλαιστινιακού λαού μπορούν πολύ σύντομα να γίνουν και δικά του όσο η χώρα μας παραμένει δέσμια των ιμπεριαλιστών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που τάχα εξασφαλίζουν τα συμφέροντά του ενώ στην πραγματικότητα τα μόνα που εξυπηρετούν είναι τα συμφέροντα των δικών τους μονοπωλιακών ομίλων σε βάρος του. Αυτό δείχνει η όλη εμπειρία μέχρι σήμερα, αυτό δείχνουν και οι αποφάσεις που πήραν όλοι μαζί, ΗΠΑ, ΕΕ, ελληνική κυβέρνηση, στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, όπου χτύπησε το καμπανάκι για τον κίνδυνο των επερχόμενων θερμών επεισοδίων και αιματηρών πολέμων σε ολόκληρο τον πλανήτη.

 

Η ΕΕΔΔΑ στηρίζει την παράσταση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ, που προγραμματίζεται για την Πέμπτη, 19 Ιούλη, στις 7.30 το απόγευμα έξω από την ισραηλινή πρεσβεία και καλεί τα μέλη και τους φίλους της να ανταποκριθούν μαζικά και μαχητικά, στο πλευρό των εργατικών συνδικάτων για να στηρίξουν το δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού για μια πατρίδα κυρίαρχη, ανεξάρτητη, στα σύνορα του ’67, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

 

Όλοι την Πέμπτη 19 Ιούλη στις 7.30 μ.μ.

στην Ισραηλινή Πρεσβεία

 

Αθήνα, 18 Ιούλη 2018