Γλώσσα:
Home arrow Τομείς δράσης arrow Μέση Ανατολή, Αραβικός Κόσμος arrow - Αναζήτηση άρθρου arrow Παλαιστίνη arrow ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για τις αιματηρές επιθέσεις του Ισραήλ ενάντια σε άοπλους Παλαιστίνιους
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για τις αιματηρές επιθέσεις του Ισραήλ ενάντια σε άοπλους Παλαιστίνιους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

Μετά την άρνηση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να καταδικάσει τις αιματηρές επιθέσεις του Ισραήλ ενάντια σε άοπλους Παλαιστίνιους, που διαδηλώνουν στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ για να τιμήσουν τις επετείους της Ημέρας της Παλαιστινιακής Γης και της Νάκμπα, με εκατοντάδες νεκρούς, ανάμεσά τους και βρέφη και χιλιάδες τραυματίες, ήρθε τώρα η «καταδικαστική» απόφαση του ΟΗΕ ενάντια στο Ισραήλ με την απαράδεκτη διατύπωση για «δυσανάλογη χρήση βίας», την οποία καταψήφισαν οι ΗΠΑ.

 

Οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ αλλά και ο ίδιος ο ΟΗΕ, για πάνω από 60 χρόνια αρνούνται να ικανοποιήσουν το δίκαιο αίτημα του παλαιστινιακού λαού για μια πατρίδα ελεύθερη, ανεξάρτητη, κυρίαρχη, στα σύνορα του ’67 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Άλλοτε φανερά και άλλοτε υπογείως δυναμίτιζαν πάντοτε τα δικαιώματα των Παλαιστινίων και συντηρούσαν την επιθετικότητα και επεκτατική πολιτική του ισραηλινού κράτους.

Οι καταδικαστικές τους αποφάσεις για τους εποικισμούς μένουν χωρίς αντίκρισμα αφού αυτοί συνεχίζονται αμείωτοι. Οι συμβουλές τους για «αυτοσυγκράτηση και από τις δύο πλευρές» εξαχρειώνουν ολοένα και περισσότερο τους ισραηλινούς στρατοκράτες, μιας και βάζουν θύτες και θύματα στην ίδια ζυγαριά. Το υποκριτικό τους αίτημα για τη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους καταρρέει εξαιτίας της ίδιας τους της πολιτικής, με πιο πρόσφατο παράδειγμα αυτό της αναγνώρισης από τις ΗΠΑ της Ιερουσαλήμ σαν πρωτεύουσας του Ισραήλ. Μπορεί οι χώρες-μέλη της ΕΕ να καταδίκασαν αυτή την απόφαση, αλλά παραμένει αδιαμφισβήτητο το γεγονός ότι δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να την αποτρέψουν.

 

Η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρει και αυτή ευθύνη γι’ αυτές τις εξελίξεις γιατί, παραβλέποντας επιδεικτικά τη θέληση του ελληνικού λαού, ο οποίος πάντα στέκεται ενεργά στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης, συνεχίζει κάθε είδους συνεργασία με το κράτος του Ισραήλ στο όνομα της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης»

της χώρας. Αναβάθμιση η οποία, σε απλά ελληνικά, μεταφράζεται σε ακόμα μεγαλύτερα κέρδη για ντόπια και ξένα μονοπωλιακά μεγαθήρια και κανένα όφελος για τους λαούς, αφού βάζει σε άμεσο κίνδυνο την ήδη εύθραυστη ειρήνη στην περιοχή.

 

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταδικάζει απερίφραστα την πολιτική που ακολουθούν οι ιμπεριαλιστές απέναντι στον πολύπαθο παλαιστινιακό λαό στο δίκαιο αγώνα του οποίου εκφράζει την αλληλεγγύη και την αμέριστη συμπαράστασή της.

 

Η Παλαιστίνη μπορεί και πρέπει να νικήσει

με τη διεθνιστική αλληλεγγύη μας για όπλο της!

 

 

                                                                                                     Αθήνα, 15 Ιούνη 2018

< Προηγούμενα   Επόμενα >