Γλώσσα:
PHP  
PHP  
Home arrow Τελευταία νέα arrow 17 Απρίλη. Ημέρα Παλαιστινίων Πολιτικών Κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές
Η φετινή επέτειος της Ημέρας των Παλαιστινίων Πολιτικών Κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές έχει ιδιαίτερη σημασία μιας και συμπίπτει με την παραπέρα όξυνση της ισραηλινής επιθετικότητας και αυταρχικότητας απέναντι στον  παλαιστινιακό λαό. Πολιτική που έχει άμεση σχέση με τη γενικότερη έκρυθμη κατάσταση που οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, με τις ευλογίες του ΟΗΕ, έχουν δημιουργήσει στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους, για το ξαναμοίρασμα αγορών και δρόμων μεταφοράς του πλούτου της περιοχής, κύρια της ενέργειας.

 

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος με την ευκαιρία αυτής της επετείου, τιμάμε τους χιλιάδες παλαιστίνιους αγωνιστές που φυλακίζονται από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής και παραμένουν φυλακισμένοι κάτω από απάνθρωπες συνθήκες για μήνες χωρίς να τους απαγγελθεί κατηγορία ή για χρόνια με την απλή κατηγορία της αντίστασης. Ανάμεσά τους εκατοντάδες παλαιστίνιες γυναίκες αγωνίστριες αλλά και παιδιά κάτω των 18 ετών με μοναδική κατηγορία την επίθεση με πέτρες, κατηγορία που, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατιωτικό νόμο, επισύρει ποινή έως και 20τους φυλάκισης.  Και, ενώ ο ΟΗΕ ορίζει ότι παιδιά θεωρούνται  όσα είναι κάτω των 18 ετών, ο ισραηλινός στρατιωτικός νόμος δικάζει και τιμωρεί σαν ενήλικες παλαιστίνια παιδιά κάτω των 16 ετών. Όπως η 17χρονη Άχεντ Ταμίμι η οποία έγινε σύμβολο του ανειρήνευτου και δίκαιου, από κάθε άποψη, αγώνα και αποτελεί ένα ακόμα θύμα της ποινικοποίησης της άοπλης παλαιστινιακής αντίστασης ενάντια σε ένα πάνοπλο ισραηλινό στρατό.

 

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) στέκεται αλληλέγγυα στο δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού, αντιτίθεται στις φρικαλεότητες που βιώνει απλά και μόνο επειδή ζητά μια πατρίδα ελεύθερη, ανεξάρτητη, κυρίαρχη, στα σύνορα του 67 και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

 

Να απελευθερωθούν άμεσα όλοι οι παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι

από τις ισραηλινές φυλακές!

Αθήνα, 16 Απρίλη 2018