Γλώσσα:
Home arrow Τομείς δράσης arrow Μετανάστες - Πρόσφυγες arrow - Αναζητήση άρθρου arrow Μετανάστες - Πρόσφυγες arrow ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: ΕΠΙΘΕΣΗ Χ.Α. ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: ΕΠΙΘΕΣΗ Χ.Α. ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

Η αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη, που όλο το προηγούμενο διάστημα έδειξαν οι κάτοικοι της Μυτιλήνης προς τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρήκαν καταφύγιο στο νησί τους, αμαυρώθηκε μέσα σε μια νύχτα.

 

Ομάδες γνωστών μελών της Χρυσής Αυγής, παρέα με άλλους ακροδεξιούς, κύρια νεαρούς, επιτέθηκαν άγρια πετώντας φωτοβολίδες, κροτίδες, πέτρες, σιδερικά φωνάζοντας «κάψτε τους» εναντίον εκατοντάδων προσφύγων και μεταναστών που από την περασμένη Τρίτη είχαν στρατοπεδεύσει στην πλατεία της πόλης διαμαρτυρόμενοι για την αργοπορία στις διαδικασίες έγκρισης ασύλου τους έτσι ώστε να μπορέσουν να φύγουν από το νησί και να αναζητήσουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης σε άλλη περιοχή της χώρας μας.

Αποτέλεσμα της δολοφονικής αυτής επίθεσης ήταν ένας αδιευκρίνιστος αριθμός τραυματισμένων προσφύγων και μεταναστών να μεταφερθούν για περίθαλψη στο νοσοκομείο του νησιού, δεκάδες από αυτούς να συλληφθούν από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, που ήταν επιφορτισμένες με την προστασία τους, καθώς και η βίαιη μεταφορά των υπόλοιπων στη Μόρια. Αντίθετα, καμία σύλληψη ή προσαγωγή δεν πραγματοποιήθηκε για τα επιτιθέμενα φασιστοειδή.

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρει ακέραια την ευθύνη για τις τραγικές συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν πρόσφυγες και μετανάστες, γιατί έχει συμφωνήσει με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης κρατώντας τους εγκλωβισμένους στη χώρα μας αντί να εκδώσει τα απαραίτητα έγγραφα για να πάνε στον προορισμό της επιλογής τους. Παράλληλα, στοιβάζοντάς τους κατά χιλιάδες στα νησιά, δημιουργεί ασφυκτικές συνθήκες, που εκμεταλλεύονται επιτήδειοι πατριδοκάπηλοι, για να ρίξουν στις πλάτες τους όλο το φταίξιμο για τα αποτελέσματα της καπιταλιστικής κρίσης που ταλανίζει το λαό μας. Επιπλέον, έχει εναποθέσει την ευθύνη της λύσης για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζουν όλοι αυτοί οι κατατρεγμένοι σε κάθε λογής ΜΚΟ, πολλές από τις οποίες έχουν καταγγελθεί για ύποπτες διασυνδέσεις και οικονομικές συναλλαγές. 

 

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταγγέλλει τη δράση των φασιστικών ομάδων στη Μυτιλήνη και όπου αλλού αυτές δραστηριοποιούνται, καθώς και την ανοχή της κυβέρνησης σε τέτοιου είδους φαινόμενα. Απαιτεί τον άμεσο απεγκλωβισμό όλων των προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά, την επίσπευση των διαδικασιών έκδοσης ασύλου και την άμεση προώθησή τους στις χώρες επιλογής τους.

 

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα προσφύγων και μεταναστών, αναπόσπαστου κομματιού της παγκόσμιας εργατικής τάξης, που υποφέρουν τα πάνδεινα από ιμπεριαλιστικούς πολέμους, επεμβάσεις, εκμετάλλευση.

 

 Αθήνα, 24 Απρίλη 2018

< Προηγούμενα   Επόμενα >