Γλώσσα:
Όλοι τη Δευτέρα, 14 Μάη στην Ισραηλινή Πρεσβεία

Όλοι τη Δευτέρα, 14 Μάη στις 7 μ.μ.

στην Ισραηλινή Πρεσβεία

 

Χαιρετίζουμε την απόφαση της ΕΕΔΥΕ για τη διοργάνωση παράστασης διαμαρτυρίας έξω από την ισραηλινή πρεσβεία και καλούμε τα μέλη και τους φίλους της ΕΕΔΔΑ να συμμετάσχουν μαζικά και μαχητικά σ’ αυτή.

 

Καταγγέλλουμε την απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να μεταφέρει την πρεσβεία τους από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, απόφαση που σημαίνει την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.

 

Καταγγέλλουμε τη Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ στη Λευκωσία όπου, κάτω από βαρύγδουπα λόγια για «στρατηγική συνεργασία», «ειρήνη» κλπ. κρύβονται επικίνδυνοι πολεμικοί σχεδιασμοί για τη Μέση Ανατολή, αιματοβαμμένοι ανταγωνισμοί ανάμεσα σε ιμπεριαλιστικά κέντρα, αμύθητα κέρδη για τους επιχειρηματικούς τους ομίλους, με θύματα τους λαούς της περιοχής.

Καλούμε τον Έλληνα πρωθυπουργό, αντί να αναγορεύει τις ΗΠΑ σε επιδιαιτητή για τη λύση του παλαιστινιακού προβλήματος, να εφαρμόσει την ομόφωνη απόφαση της ελληνικής Βουλής για την αναγνώριση του Κράτους της Παλαιστίνης.

 

Ο λαός της Παλαιστίνης δεν έχει ανάγκη από επιδιαιτητές. Ο δικός του ανειρήνευτος και αποφασιστικός αγώνας μαζί με τη διεθνιστική αλληλεγγύη των λαών είναι τα πιο αποτελεσματικά όπλα για να επιτύχει την πραγματοποίηση του στόχου του για μια πατρίδα ελεύθερη, ανεξάρτητη, κυρίαρχη, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, στα σύνορα του 1967.

 

Ζήτω ο δίκαιος αγώνας του παλαιστινιακού λαού!

 

 

                                                                         Αθήνα, 10 Μάη 2018

< Προηγούμενα   Επόμενα >