Γλώσσα:
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
Home arrow Τομείς δράσης arrow Μέση Ανατολή, Αραβικός Κόσμος arrow - Αναζήτηση άρθρου arrow Παλαιστίνη arrow Αλληλεγγύη στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού!

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταδικάζει απερίφραστα τη νέα, προκλητική απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ σαν πρωτεύουσα του Ισραήλ.

 

Απόφαση που δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, αφού, από το καλοκαίρι ήδη, η κυβέρνηση Τραμπ αποφάσισε να μεταφέρει την πρεσβεία της από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, σαν ένα ακόμα βήμα στην εδώ και χρόνια ειλημμένη απόφαση των ιμπεριαλιστών να δημιουργήσουν τη Μεγάλη Μέση Ανατολή.

 

Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να ακυρώσει τις πολιτικές και στρατιωτικές συμφωνίες με το Ισραήλ και να αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος, σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της ελληνικής Bουλής η οποία έχει μείνει στα χαρτιά.

 

Στηρίζουμε τον αγώνα για τη δημιουργία του ανεξάρτητου, ελεύθερου και κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, δίπλα στο Ισραήλ. Απαιτούμε την απελευθέρωση του Παλαιστινιακού λαού από τη βαρβαρότητα των κατοχικών δυνάμεων, του στρατού του Ισραήλ. Απαιτούμε την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, ως κράτους-μέλους του ΟΗΕ.

 

Απαιτούμε ακόμα:

 

Το σταμάτημα των εποικισμών και την αποχώρηση όλων των εποίκων.

Το γκρέμισμα του απαράδεκτου τείχους.

Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ

Την άρση του αποκλεισμού της Λωρίδα της Γάζας

Την άμεση απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές

Την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από όλα τα κατεχόμενα εδάφη του 1967, συμπεριλαμβανομένων των υψωμάτων του Γκολάν και της περιοχής Σεμπάα του Νότιου Λιβάνου

 

Αθήνα, 7 Δεκέμβρη 2017