Γλώσσα:
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
Home arrow Τομείς δράσης arrow Λατινική Αμερική και Καραϊβική arrow - Αναζήτηση άρθρου arrow Άλλες χώρες arrow ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΝΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ

Η ΕΕΔΔΑ έστειλε στο Κουβανικό Ινστιτούτο Φιλίας των λαών (ICAP) και στην Πρεσβεία της Κούβας στην Ελλάδα το παρακάτω μήνυμα αλληλεγγύης:

 

ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΝΑ

ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ

 

 

 

Αθήνα, 19 Σεπτέμβρη 2017

Αγαπητοί σύντροφοι,

 

Θα θέλαμε να εκφράσουμε, μέσω της οργάνωσής σας, την αμέριστη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους και σε όλο το λαό της Κούβας για την απώλεια ανθρώπινων ζωών και τις ζημιές που υπέστη από το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα «Ίρμα».

Θέλουμε επίσης να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας και με τους λαούς των άλλων χωρών της Καραϊβικής που χτυπήθηκαν από τον ίδιο κυκλώνα και είχαν θύματα και μεγάλες καταστροφές στις υποδομές τους.

 

Οι ζημιές στην οικονομία, σε κατοικίες, σχολεία, νοσοκομεία, στο σύστημα ύδρευσης και ηλεκτροδότησης, γενικά στις υποδομές, είναι τεράστιες και η αποκατάσταση θα είναι δύσκολη και επίπονη. Ωστόσο, ο κουβανικός λαός διαθέτει μεγάλη πείρα σε τέτοια φαινόμενα, και είμαστε σίγουροι ότι με την οργάνωσή του, με την αποφασιστικότητά του και με την ατσάλινη θέληση που διαθέτει, θα καταφέρει και αυτή τη φορά να ξεπεράσει τις αντιξοότητες και να προχωρήσει μπροστά.


Είμαστε στη διάθεσή σας να βοηθήσουμε, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, στο δύσκολο έργο της αποκατάστασης των ζημιών με οποιονδήποτε τρόπο θεωρείτε κατάλληλο. Ευχόμαστε στον κουβανικό λαό καλό κουράγιο και εκφράζουμε και πάλι την αλληλεγγύη μας.

 

Φιλικά

 

Η Πρόεδρος                                                                   Η Γενική Γραμματέας

Δέσποινα Μάρκου                                                          Ευγενία Παπαμακαρίου