Γλώσσα:
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
Home arrow Τομείς δράσης arrow Μέση Ανατολή, Αραβικός Κόσμος arrow - Αναζήτηση άρθρου arrow Παλαιστίνη arrow ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ. Δελτίο Τύπου 25/7/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

Νέα επίθεση της ισραηλινής κυβέρνησης ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης και κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων του αποτέλεσε η απόφαση των Ισραηλινών να περιορίσουν, με πρόσχημα αυτή τη φορά τη διαφύλαξη της ασφάλειας, την πρόσβαση των Παλαιστινίων στο ιερό γι’ αυτούς τέμενος Αλ Άκσα.

Η νέα αυτή επίθεση σκοπό είχε να στρέψει τα βλέμματα από το πραγματικό πρόβλημα που είναι η αποστολή στην Ανατολική Μεσόγειο στρατιωτικών δυνάμεων πολλών χωρών, που συγκεντρώθηκαν εκεί για να διαφυλάξουν η καθεμιά τα συμφέροντα των δικών της μονοπωλιακών ομίλων. Συμφέροντα που για χάρη τους συμμαχίες γκρεμίζονται, άλλες χτίζονται στη θέση τους, δεδομένα αλλάζουν άλλοτε με σκληρά παζάρια και άλλοτε με ανοιχτές συγκρούσεις αναμεταξύ τους σε όλα τα επίπεδα, όλα συγκεντρώνοντας πυκνά σύννεφα πολέμου πάνω από τους λαούς της περιοχής.


ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, από κοντά και η ελληνική κυβέρνηση, κλείνουν τα μάτια σε κάθε αντιδημοκρατική ενέργεια των στρατοκρατών του Ισραήλ και, με την ολόπλευρη στήριξη που τους παρέχουν, τους αποθρασύνουν για να συνεχίζουν ανενόχλητοι τα αποτρόπαια εγκλήματά τους ενάντια στον παλαιστινιακό λαό. Κάθε τους ενέργεια αποδείχνει περίτρανα αυτή τη βοήθεια που παρέχουν αφειδώλευτα στο Ισραήλ. Από την απόφαση της αμερικανικής ηγεσίας για τη μεταφορά της πρεσβείας τους από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ παραβιάζοντας το αίτημα των Παλαιστινίων για να κηρυχτεί η Ανατολική Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα του κράτους τους, έως τις εμπορικές και στρατιωτικές συμφωνίες που υπογράφουν με το Ισραήλ αλλά και τις κοινές τους στρατιωτικές ασκήσεις.

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταδικάζει τη νέα αυτή παραβίαση των δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού και καλεί τον ελληνικό λαό να δείξει με κάθε τρόπο την αντίθεσή του σ’ αυτή. Να κάνει τη διεθνιστική του αλληλεγγύη ασπίδα προστασίας όχι μόνο των Παλαιστινίων από κάθε ισραηλινή επίθεση αλλά και όλων των λαών της περιοχής από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που τίποτα καλό δεν σημαίνουν παρά μόνο πόλεμο, προσφυγιά και δυστυχία για όλους.

Ζήτω ο αγώνας του παλαιστινιακού λαού για μια

πατρίδα ελεύθερη, ανεξάρτητη, κυρίαρχη!

                                                                                                   Αθήνα, 25 Ιούλη 2017