Γλώσσα:
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
Home arrow Τομείς δράσης arrow Μέση Ανατολή, Αραβικός Κόσμος arrow - Αναζήτηση άρθρου arrow Άλλες χώρες arrow ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Να σταματήσει το αιματοκύλισμα στη Συρία

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον σκληρά δοκιμαζόμενο συριακό λαό και καλεί τον ελληνικό λαό να διατρανώσει με κάθε τρόπο τη θέλησή του να σταματήσει το αιματοκύλισμα στη Συρία και στην περιοχή.

 

Τα ιμπεριαλιστικά σχέδια για την προώθηση των γεωστρατηγικών τους επιδιώξεων τόσο στη Συρία όσο και στην περιοχή ευρύτερα, η σπουδή με την οποία ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ισραήλ κατέδειξαν τον Σύρο Πρόεδρο ως τον υπεύθυνο για τη ρίψη χημικών στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ, και κυρίως η πρόσφατη πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ, αλλά και οι πολεμικές προετοιμασίες τους ενάντια στη Συρία δεν μπορεί παρά να δημιουργούν ανησυχία για το μέλλον της ειρήνης και να απαιτούν την επαγρύπνηση των λαών της περιοχής. 

Μετά την αποτυχημένη αντίδραση της συριακής «αντιπολίτευσης» και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ISIS, η επίθεση στο Ιντλίμπ μοιάζει πολύ «βολική» δικαιολογία για την πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ. Αρνούμαστε να δεχθούμε τα βιαστικά συμπεράσματα της χρήσης χημικών και εκφράζουμε τις επιφυλάξεις μας για το ποιος πραγματικά είναι ο υπεύθυνος αυτής της επίθεσης. Δεν έχουμε, όμως, καμιά αμφιβολία ότι το θύμα αυτών των εξελίξεων είναι πρώτα και κύρια ο συριακός λαός αλλά και οι γειτονικοί λαοί, ανάμεσά τους και ο ελληνικός.

 

Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να απεμπλακεί από όλους τους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς, να μη δώσει την έγκρισή της για τη χρησιμοποίηση της βάσης της Σούδας γι’ αυτούς τους σχεδιασμούς, να κλείσει όλες τις αμερικανο-ΝΑΤΟικές βάσεις που βρίσκονται στη χώρα μας.

 

Καλούμε τον ελληνικό λαό να παλέψει για την αποχώρηση της χώρας μας από όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς που το μόνο που του προσφέρουν είναι πόλεμοι, φτώχεια, προσφυγιά.

 

   Αθήνα, 7 Απρίλη 2017