Γλώσσα:
Home arrow Τομείς δράσης arrow Μετανάστες - Πρόσφυγες arrow - Αναζητήση άρθρου arrow Μετανάστες - Πρόσφυγες arrow ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΩΡΑ. ΟΧΙ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΩΡΑ. ΟΧΙ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

 Η Ελληνική Eπιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταδικάζει την ιμπεριαλιστική πολιτική της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που έχει ως αποτέλεσμα να χάνονται διαρκώς ανθρώπινες ζωές, όπως συνέβη λίγες μέρες πριν με τους εγκλωβισμένους στον καταυλισμό της Μόρια στη Λέσβο.

Οι άθλιες συνθήκες κράτησης των μεταναστών, η έλλειψη στοιχειωδών κανόνων για την ασφαλή διαμονή τους, η παραμονή 6.500 περίπου μεταναστών σε καταυλισμούς χωρητικότητας μέχρι 3.500 ανθρώπων, οδηγεί τους ανθρώπους αυτούς καθημερινά στην απόγνωση και δυστυχώς και στο θάνατο. Καθημερινά κινδυνεύουν οι ζωές χιλιάδων ανήλικων μεταναστών, παιδιών και μωρών που η τύχη τους δυστυχώς καθορίζεται από τα γεωπολιτικά παιχνίδια των ιμπεριαλιστών, τα παζάρια ΕΕ-Τουρκίας με τη συμμετοχή και της Ελλάδας.

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) εναντιώνεται κατηγορηματικά στη λειτουργία κέντρων κράτησης, όπου οι πρόσφυγες -θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων- ζουν σαν φυλακισμένοι σε απάνθρωπες συνθήκες, και γίνονται θήραμα των διάφορων φασιστοειδών και αντιδραστικών ομάδων.

·         Απαιτούμε τον άμεσο απεγκλωβισμό των μεταναστών-προσφύγων από τα σημεία- φυλακές κράτησής τους

·         Απαιτούμε την άμεση εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών προσωρινής υποδοχής και καταγραφής, εξασφάλιση ταξιδιωτικών εγγράφων και προώθηση στις χώρες που επιθυμούν προκειμένου να έχουν την ευκαιρία να ξαναχτίσουν τη ζωή τους ενωμένοι με τις οικογένειές τους

·         Απαιτούμε την άμεση αντιμετώπιση των φασιστοειδών ομάδων που βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για την άσκηση των ρατσιστικών πρακτικών τους.

Αθήνα, 5 Δεκέμβρη 2016

< Προηγούμενα   Επόμενα >