Γλώσσα:
PHP  
PHP  
Home arrow Τελευταία νέα arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ

Εκατόμβες νεκρών χρειάζονται καθημερινά για να ευοδωθούν τα σχέδια των ιμπεριαλιστών για την παγκόσμια κυριαρχία τους, για το ξαναμοίρασμα εδαφών και αγορών, για την εκμετάλλευση πλουτοπαραγωγικών πηγών, κύρια ενεργειακών, και των οδών μεταφοράς τους.

 

Δύο ουρανοξύστες και τα χιλιάδες θύματα που θάφτηκαν στα ερείπιά τους χρησίμευσαν για να απλωθεί σε όλη τη γη η «τρομολαγνεία» και να ψηφιστούν οι τρομονόμοι. Κάμποσες βομβιστικές επιθέσεις σε κέντρα ασιατικών και ευρωπαϊκών πόλεων ήταν το πρόσχημα για να εφαρμοστεί το δόγμα της Συνόδου του ΝΑΤΟ στη Λισαβόνα που επέβαλλε την παρουσία στρατευμάτων στα κέντρα των πόλεων. Τι θα επακολουθήσει, άραγε, τώρα που η τελευταία Σύνοδος του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία χτύπησε τα τύμπανα του πολέμου;


Η πρόσφατη επίθεση στη Νίκαια δείχνει ότι τίποτα δεν σταματά τον ιμπεριαλισμό από την προσπάθειά του να εξασφαλίσει ακόμα μεγαλύτερα κέρδη για τους μονοπωλιακούς ομίλους. Γι’ αυτά τα κέρδη θυσιάζει ακόμα και ένα μεγάλο κομμάτι επιχειρηματιών, που τους μετατρέπει σε «παράπλευρες απώλειες» και επιβεβαιώνει τη ρήση του Καρλ Μαρξ ότι «οι καπιταλιστές είναι ικανοί να σου πουλήσουν ακόμα και το σκοινί που θα τους κρεμάσεις».

 

Η ΕΕΔΔΑ καταγγέλλει τη νέα επίθεση, στέλνει μήνυμα συμπαράστασης στο γαλλικό λαό για τα θύματά του και επισημαίνει ότι οι λαοί οφείλουν να επαγρυπνούν και να προετοιμάζουν την αντεπίθεσή τους στα χειρότερα που έρχονται, γιατί διαφορετικά ο ιμπεριαλισμός θα παραμείνει ανίκητος και θα επιβάλλει το νόμο της ζούγκλας του με αιώνια θύματα τους λαούς και τις μελλοντικές γενιές.

 

                                                                                 Αθήνα, 15 Ιούλη 2016