Γλώσσα:
Home arrow Τομείς δράσης arrow Άλλοι τομείς arrow - Αναζήτηση άρθρου arrow Διάφορα arrow ΚΑΛΕΣΜΑ στις συγκεντρώσεις ενάντια στην ύπαρξη και δράση του ΝΑΤΟ
ΚΑΛΕΣΜΑ στις συγκεντρώσεις ενάντια στην ύπαρξη και δράση του ΝΑΤΟ

Ενόψει της Συνόδου του ΝΑΤΟ, που θα πραγματοποιηθεί στη Βαρσοβία στις 8 και 9 Ιούλη, η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ)  δηλώνοντας την πάγια αντίθεσή της του ΝΑΤΟ καθώς και στην εμπλοκή των ελληνικών κυβερνήσεων στους επικίνδυνους σχεδιασμούς του ερήμην του ελληνικού λαού, καλεί τα μέλη και τους φίλους της να συμμετάσχουν αγωνιστικά στις συγκεντρώσεις σε διάφορες πόλεις της χώρας μας.

 

Στην Αθήνα, εργατικά συνδικάτα, φοιτητικοί και γυναικείοι σύλλογοι, μαζικοί φορείς του λαϊκού κινήματος θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία την Πέμπτη, 7 Ιούλη, στις 8 το βράδυ.

 

Η (ΕΕΔΔΑ) καλεί τα μέλη και τους φίλους της να δώσουν το μαζικό αγωνιστικό τους παρών στη συγκέντρωση και πορεία που θα ακολουθήσει, συσπειρωμένοι γύρω από το πανό της οργάνωσης. 

Η συμμετοχή μας θα δηλώνει απερίφραστα ότι οι επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών του ΝΑΤΟ σε Βαλκάνια, Αφρική, Μέση Ανατολή δεν έχουν την έγκρισή μας. Ότι τα σχέδιά τους για ανατροπή εκλεγμένων κυβερνήσεων, δημιουργία εντάσεων, εμφύλιων συρράξεων, υποδαύλιση της επιθετικότητας και του επεκτατισμού, διχοτομήσεις ή και πολυδιασπάσεις χωρών, παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων,  τη χρησιμοποίηση της «τρομοκρατίας», όλα με σκοπό την επιτυχία του στόχου τους, που είναι η καταλήστευση και εκμετάλλευση πλουτοπαραγωγικών πηγών, ιδιαίτερα των ενεργειακών, καθώς και των δρόμων μεταφοράς τους, μπορούν να ανατραπούν. Ότι δεν δεχόμαστε να ξοδεύονται εκατομμύρια για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ τη στιγμή που ο ελληνικός λαός αφαιμάζεται με πρόσχημα την καπιταλιστική οικονομική κρίση.

 

Τώρα που ο πόλεμος πλησιάζει στην πόρτα μας πρέπει να αντισταθούμε με κάθε δυνατό τρόπο γιατί αύριο μπορεί να είναι πολύ αργά για όλους μας. Όλοι μαζί να απαιτήσουμε και να επιτύχουμε με την αποφασιστικότητά μας την αποχώρηση της χώρας μας από το ΝΑΤΟ και την οριστική διάλυση αυτού του δολοφονικού οργανισμού που σπέρνει θύελλες, πολέμους, φτώχεια και προσφυγιά σε όλη τη γη.

 

Όλοι την Πέμπτη 7 Ιούλη στις 8 το βράδυ

στη συγκέντρωση στα Προπύλαια και

στην πορεία στην αμερικανική πρεσβεία

< Προηγούμενα   Επόμενα >