Γλώσσα:
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
Home arrow Τομείς δράσης arrow Άλλοι τομείς arrow - Αναζήτηση άρθρου arrow Διάφορα arrow ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καλεί τα μέλη και τους φίλους της να συμμετάσχουν ενεργά και μαχητικά στο φετινό γιορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς, μαζί με το ταξικό εργατικό συνδικαλιστικό και μαζικό κίνημα της πόλης μας, στο Σύνταγμα.

Η οικονομική, κοινωνική και πολιτική κατάσταση που βιώνει ο λαός μας δεν επιτρέπει ούτε εφησυχασμό ούτε αδιαφορία. Αντίθετα, επιβάλλει την ενεργή συμμετοχή όλων μας στις απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις, που έχει προγραμματίσει για τις μέρες αυτές, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, ειδικά μετά την απόφαση της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να φέρει στη Βουλή για ψήφιση το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο-λαιμητόμο μαζί με ό,τι άλλο έχει συναποφασίσει με το κουαρτέτο ερήμην μας.   

Η μαζική και μαχητική παρουσία μας στις κινητοποιήσεις αυτές δηλώνει την αντίθεσή μας στο 3ο μνημόνιο, που μαζί με τα δύο προηγούμενα συνεχίζει τον οικονομικό στραγγαλισμό μας, την κατάργηση των ασφαλιστικών και εργασιακών μας δικαιωμάτων, την επιβολή στις πλάτες μας δυσβάστακτων οικονομικών βαρών.

Διατρανώνει τη διεθνιστική αλληλεγγύη και στήριξή μας στους πρόσφυγες και μετανάστες και την άρνησή μας να δεχθούμε την προπαγάνδα που φορτώνει στα θύματα αυτά του ιμπεριαλισμού όλα τα βάρη της πολιτικής του.

Δηλώνει επίσης την αντίθεσή μας να συμμορφωθούμε με τα ιδεολογήματα που διαιρούν τους λαούς, βάζοντας ανάμεσά τους πλαστές αντιθέσεις για να μην μπορούν να δουν την πραγματική αντίθεση κεφαλαίου και εργασίας, τον πραγματικό εχθρό, που δεν είναι άλλος από τον καπιταλισμό, για να εμποδίσουν έτσι την οργάνωσή τους και την αποφασιστική και ενωμένη πάλη τους που θα τον καταργήσει μια για πάντα.

Όλες και όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα

την Κυριακή  8 Μάη στις 10 το πρωί

(σημείο συνάντησής της ΕΕΔΔΑ  Σταδίου και Καραγιώργη Σερβίας, μπροστά στην Εθνική Τράπεζα)

                                                                                                 Αθήνα, 5 Μάη 2016